BIKSEMAD COMFORT KLASSIKER

BIKSEMAD COMFORT KLASSIKER  

Arbejdstid 60 min

Holdbarhed 3 dag

Antal 4 pers

 


Ingredienser

500 g kogt eller stegt kød (alt fra julebordet) Her er brugt gammeldags oksesteg

3 stk. løg

1 kg kogte, skrællede kartofler

100 g smør

1 smule salt

1 smule peber

2 tsk. engelsk sauce

 

Rødbeder

1 kg rødbeder

75 cl lager eddike

45 cl hindbæreddike

4-500 g sukker

1 tsk. flydende atamon

 

Ketchup

500 g flåede tomater

60 g tomatpuré

50 g løg

120 g sukker

100 g æble

90 g æbleeddike

1 tsk stjerneanis

 

Fremgangsmåde

Løgene skrælles og skæres i små tern. Kartofler og kød skæres i små tern.

Brun løgene, derefter kød og til sidst kartoflerne. Bland løg, kød og kartofler sammen og smag til med salt, peber og engelsk sauce.

Anret biksemaden på et fad og server sammen med spejlæg, rødbeder og rugbrød.

 

Røbeder

Vask rødbederne grundigt og kog dem i letsaltet vand (1 spsk salt pr. liter vand)

Det kogende vand hældes fra – stil straks gryden under koldt rindende vand indtil rødbederne er kolde. Det hurtige temperaturskift får cellerne i rødbederne til at springe og derved bliver de møre.

Rødbederne pilles og skæres i skiver.

Eddike og sukker hældes i en gryde og koges op. Rødbedeskiverne lægges i lagen og den koges op igen og tag af varmen. Tilsæt 1 tsk atamon og kom rødbeder + lagen i rene atamonskyllede glas som hurtigt lukkes

Ketchup

Alle ingredienser koges helt ud ved svag varme.

Lad det simre til blandingen er tyk, blend og kør igennem en sigte.

Hæld ketchuppen i en skål, og afkøl den. Hvis du ikke skal bruge ketchuppen med det samme, så hæld den i et skoldet glas, og opbevar det i køleskabet, hvor det kan holde sig i 50-60 dage, hvis den er uåbnet og 10-15 dage, hvis du har åbnet det.

Skriv et svar