BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED LUFTIG KARTOFFELMOS

  Brændende kærlighed med luftig kartoffelmos   

Arbejdstid 60 min

Holdbarhed 3 dag

Antal 10 pers

 


Ingredienser

565 gr bacon, lækkert bacon skåret i 1/2 cm stykker
120 gr marv fra okse i 1 cm tern ( kan udelades )
150 gr lækre små italienske pølser
2 store løg, skåret i tynde skiver
3 springløg, skåret i silketyndetynde skiver

 

Kartoffelmos

2,5 kg kartoffel, skrællet og skåret i store stykker
koldt vand
8 spsk smør i tern
240 ml fløde
120 ml sødmælk
Salt efter ønske
friskkværnet sort peber efter smag
1 spsk frisk purløg, hakket, til pynt

 

 

Fremgangsmåde

I en stor gryde steges det hakkede bacon, til det er sprødt. Fjern baconen til afdrypning på en tallerken med køkkenrulle og stil til side.

Afhængigt af hvor meget baconfedt, der er smeltet ud, kan du hælde noget af det af i en lille krukke, hvis du ikke vil lave mad med så meget fedt.

Svits ved høj varme dine terninger af marv og kom over på din bacon

Svits derefter pølser og kom på tallerken med bacon

Svits de snittede løg i fedtet til de er gyldne.

Kom kødet tilbage og smag til med salt/peber

 

Kartoffelmos

Læg kartoflerne i en stor gryde og dæk med koldt vand.  Bring det i kog ved høj varme og kog indtil kartoflerne er gaffelmøre, cirka 20 minutter.
Dræn kartoflerne og tryk dem gennem en si i en stor skål. Sæt til side.
Varm smør, fløde og mælk op i en lille gryde ved svag varme, indtil det simrer.
Hæld flødeblandingen over kartoflerne og rør sammen. Smag til med salt og peber.

Severing

Servér mos med brændende kærlighed pynt med silketynde springløg og microgreens – og fint hakkede rødbeder.
(Det er vigtigt for mig at hver bid har lidt af det hele, derfor skære jeg mine rødbeder i små stykker og drysser ovenpå)

Skriv et svar