Grøntsagskniv

Japansk kendt som nikri & Santoku

I daglig tale er det ikke unormalt at folk blander grøntsagsknive og urteknive sammen. Og det er da heller ikke helt uforståeligt. De to knive minder nemlig meget om hinanden, men de er dog stadigvæk forskellige i sidste ende.

Favorit
Favorit

I modsætning til urteknive kommer grøntsagsknive ofte med et buet håndtag og en bevægelse i bladet der gør kniven oplagt til større grøntsager hvor man vugger med kniven for at opnå snittet. I modsætning til kokkeknive og andre større knive, vælger mange kokke at bruge grøntsagskniven i hånden fremfor på skærebrædtet. Det kan være en god måde at skåne sin ryg på, da man slipper at stå foroverbøjet i lang tid af gangen.

En grøntsagskniv kan dog også sagtens bruges til at pille kartofler, hakke hvidløg eller chili og mange andre opgaver i køkkenet som man normalt ville bruge en urtekniv til. Derfor finder man også jævnligt grøntsagsknive med små fordybninger på bladet, der hjælper med at sikre de klæbrige madvarer ikke klistrer sig fast til klingen under tilberedningen. Især gulerødder, kartofler og lignende ingredienser kan ideélt håndteres med en grøntsagskniv.

Hvis du vælger et blad med en konkav form og skarp spids får du et oplagt redskab til at pille grøntsager og foretage dekorative snit. Vælger du derimod en kniv med et lige blad kan du bedre skære og hakke grøntsager.

Populære katagorier