Kokkeknive

Den Japanske knivfavorit, der dækker alle køkkenets skæreopgaver

Nok den mest almindelige kniv i de danske køkkener, og ofte også kaldet for køkkenkniv. En kokkekniv er alsidig idet den kan bruges til de fleste opgaver under madlavningen, og denne type kniv er derfor også den mest populære. Brug den for eksempel til de grundlæggende køkkenopgaver, f.eks. til at hakke frugt og grøntsager, snitte kød i tern, eller til at skære ost i skiver.

Hvad bruges en kokkekniv til?

En kokkekniv må gerne veje et sted mellem 75-250 gram, det kan hjælpe med stabiliteten og måden hvorpå du håndterer den skarpe klinge. De er som regel 20-25 centimeter lange, og kan være lavet af mange forskellige materialer. Carbon stål og rustfrit stål er de to mest populære typer på grund af deres fremragende egenskaber i køkkenet.

Carbon stål er et traditionelt materiale som er let at slibe. Rustfrit stål er også et fremragende valg da det er langtidsholdbart og nemt at passe på. Det vigtigste er at beslutte, hvilken type ydeevne du ønsker af din kniv, samt hvor meget du ønsker at vedligeholde kniven løbende.

Hvis du kun har én kniv i køkkenskuffen, så bør det være en skarp kokkekniv af høj kvalitet. På denne måde undgår du farlige situationer på grund af sløvhed eller skader i form af rust eller lignende.

Hvorfor er Damaskus knive så gode?

Hårdheden på stålet måler man typisk på Rockwell-skalaen, hvor man angiver en karakter alt efter, hvor hårdt stålet er. Stålet på en almindelig kniv har typisk en hårdhed på mellem 50-55 HRC, hvor stålet på Damaskus knive har en hårdhed på omkring 60-63 HRC.
 
Damaskus knive er velkendt for deres mange – synlige – lag som primært bidrager til udseendet af knivene med også giver en helt særlig kniv, da smedehistorien er noget for sig selv. Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.

Vores Damaskus knive er utvivlsomt de skarpeste knive, vi har hos SevenSpoons, og de er på hver deres måde perfekte til alle opgaver i køkkenet. Derfor kan du vælge imellem en lang række forskellige knivtyper, som f.eks. urteknive, grøntsagsknive, kokkeknive og fileteringsknive. Det er også muligt at vælge hele knivsæt.

Respektive traditioner og smedemetoder

Udvælgelsen og fremstillingen af Damaskus knivene er en proces, der består af mange elementer og inkluderer alt fra danske designforslag, lokale arbejdstegninger og fremsendelse af prøveknive til godkendelse. Før vi sætter knivene til salg på webshoppen, bliver de testet både i forhold til holdbarhed, rustfrihed, skarphed og vedligeholdelsesprocedurer. Det er sådan, vi kvalitetssikrer dit produkt.

Vi føler, at den eneste rigtige måde, man gang på gang kan garantere en kvalitetskniv, er ved at samarbejde med de lokale smede og gøre brug af disses respektive traditioner og smedemetoder. Når du endelig står med en Damaskus kniv fra SevenSpoons i hånden, vil du både opleve det ergonomiske og æstetiske præg fra det danske design såvel som funktionaliteten og kvaliteten fra mange århundreders nedarvede smedetraditioner.

Det flotte snoningsmønster i Damaskus knivene skabes ved at sno barren, og jo mere vi snor den, jo smallere vil snoningen i mønstret fremstå. Der findes to forskellige mønstre, dråbemønstret, som laves ved at bore huller i barren og dernæst smede den til en barre igen, og stigemønstret, som laves ved at fræse riller i barren med en maskine og dernæst smede den til en barre igen.

Populære katagorier