Petty

DEN JAPANSKE KNIVFAVORIT, DER DÆKKER ALLE KØKKENETS hurtige opgaver

Som med mange andre knivtyper, kan man groft sammenligne den asiatiske petty kniv med en europæisk urtekniv hvad angår brug og funktion. Dog har petty knive tendens til at være en smule længere, og er ofte et sted mellem 12 til 16 centimeter lange, hvor en urtekniv sjældent er meget over 10 centimeter lang.

Favorit
Ikke på lager

Den ekstra længde gør petty kniven lidt mere alsidig, og kan man kalder også petty kniven for en brugskniv. Petty knive anses for at være en mindre udgave af Gyuto-kokkekniven og bruges på samme måde som en brugskniv til at skære i skiver, tern, hakke, skrælle og trimme en række mindre frugter, grøntsager, urter, garniture og proteiner.

Disse typer knive er yderst egnede til at arbejde med kylling, fisk, krydderurter, frugter og grøntsager. Så hvis du føler at din kokkekniv i fuld størrelse er for stor eller uhåndterbar til den gældende opgave, for eksempel for at skære en citron, eller hvis du har mindre hænder og ønsker et lettere alternativ til en stor kokkekniv, er petty knive et godt alternativ.

Hvad angår materiale er både rustfrit stål såvel som carbon stål gode materialer at vælge til petty kniven. Med carbon stål kommer der med tiden en smuk patina, hvor de rustfri stålknive har tendens til at være lidt billigere. Begge knivmaterialer sikrer skarpe blade der med lethed både hakker, snitter og skærer.

Populære katagorier