Sujihiki

DEN JAPANSKE trancherings kniv

Sujihiki knive er groft sagt Asiens svar på Europas trancherings knive. Sujihiki knive kommer i cirka de samme længder, men er ofte tyndere. Det er skarpe knive der er effektive til at skære kød og fisk med præcision. Udformningen gør samtidig at der ikke er meget friktion når du håndterer kniven, hvilket hjælper med at renere snit.

Favorit

Disse knive har vundet stort indpas hos danskerne gennem de sidste par år, da knivene er velegnede til at skære flæskestegen ved julebordet, såvel som at fjerne fedt eller sener fra kød. De er også yderst effektive til at håndtere fisk, især til filetering af fisk.

Det smalle blad og den relativt skarpe klinge på en sujihiki kniv sikrer at kniven i høj grad reducerer den krævede indsats for at skære igennem madvarerne. Derfor er det bedst at bruge en kniv der er så lang som dit budget og dit køkkenbord tillader.

Kombinationen af skæreteknik, den markante vinkel på kniven og den skarpe klinge resulterer i en meget lille cellebeskadigelse ved snitfladen. Dette er især vigtigt for retter hvor fisken spises rå, fordi det er med til at bevare fiskens oprindelige smag og konsistens. Dette gør også kniven oplagt til sashimi.

Populære katagorier