Trancheringskniv

God til forskæring af alt salgs kød

Trancherings knive er yderst nyttige i de fleste hjem, især når det gælder køkkenet. Du kan skære alle mulige ting med dem, især kød eller større madvarer. Denne type kniv kan dog også bruges til forskellige mere sofistikerede opgaver, f.eks. til at hakke frugt på forskellige måder eller skære delikat kød.

Hvad er en trancheringskinv?

Faktisk giver en trancherings kniv dig også mulighed for at bevise hvor kreativ du kan være med din madlavning, da du får rig mulighed for at skære som du ønsker det med den fleksible kniv.

Disse knive er som regel lange og tynde, for at kunne lade dig skære præcist der hvor du ønsker det. Det er dog ikke alle opgaver i køkkenet hvor en Trancherings kniv er nødvendig. En trancherings kniv er hovedsageligt egnet til at skære og snitte kød som kylling, okse eller fisk, såvel som salater og grøntsager.

Derimod bør du ikke benytte denne type kniv til at skære gennem knogler, eller til at pille kartofler. Trancherings knive er yderst nyttige i de fleste køkkener og husholdninger, men de kan også være lidt farlige på grund af deres design og skarpe klinge, så derfor skal du være forsigtig når du håndterer dem. Du bør også holde dem væk fra børn eller dyr.

Hvorfor er Damaskus knive så gode?

Hårdheden på stålet måler man typisk på Rockwell-skalaen, hvor man angiver en karakter alt efter, hvor hårdt stålet er. Stålet på en almindelig kniv har typisk en hårdhed på mellem 50-55 HRC, hvor stålet på Damaskus knive har en hårdhed på omkring 60-63 HRC.
 
Damaskus knive er velkendt for deres mange – synlige – lag som primært bidrager til udseendet af knivene med også giver en helt særlig kniv, da smedehistorien er noget for sig selv. Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.

Vores Damaskus knive er utvivlsomt de skarpeste knive, vi har hos SevenSpoons, og de er på hver deres måde perfekte til alle opgaver i køkkenet. Derfor kan du vælge imellem en lang række forskellige knivtyper, som f.eks. urteknive, grøntsagsknive, kokkeknive og fileteringsknive. Det er også muligt at vælge hele knivsæt.

Populære katagorier