Urtekniv

Den japanske knivfavorit, til de små opgaver

En urtekniv er perfekt til mere end basilikum og pebermynte. Den kan også bruges til hvidløg, at pille kartofler og mange andre opgaver i det travle og aktive køkken. Langt de fleste af os har en urtekniv i skuffen derhjemme. Det er nok en af de mest populære knive efter den normale kokkekniv, og med god grund. Selvom bladet ikke er særlig langt, er der stadigvæk massevis af opgaver denne kniv kan hjælpe dig med.

Hvad er en urtekniv?

Netop fordi det ofte er en kniv man bruger i køkkenet til opgaver hvor køkkenknivene er for store, bliver urteknive tit brugt til mange hasteopgaver ligeledes. Al denne brug kan dog hurtigt gøre en helt normal urtekniv sløv og kedelig, og derfor kan det anbefales at man vælger en urtekniv lavet af rustfrit stål eller carbon stål af høj kvalitet, så man let og enkelt kan få en ny skarp kant på bladet.

Lad dog ikke den lille størrelse snyde dig. Netop fordi kniven ikke er særligt stor åbner den op for en række muligheder hvad angår vinkel på snittet, og du kan let og præcist skære lige der hvor du ønsker. Så uanset m du ønsker at fjerne fedtet fra dit kyllingebryst, skrabe chilifrø ud af skallen, snitte gulerødder eller noget helt andet, så kan du roligt regne med at din trofaste urtekniv er klar på opgaven.

Hvorfor er Damaskus knive så gode?

Hårdheden på stålet måler man typisk på Rockwell-skalaen, hvor man angiver en karakter alt efter, hvor hårdt stålet er. Stålet på en almindelig kniv har typisk en hårdhed på mellem 50-55 HRC, hvor stålet på Damaskus knive har en hårdhed på omkring 60-63 HRC.
 
Damaskus knive er velkendt for deres mange – synlige – lag som primært bidrager til udseendet af knivene med også giver en helt særlig kniv, da smedehistorien er noget for sig selv. Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.

Vores Damaskus knive er utvivlsomt de skarpeste knive, vi har hos SevenSpoons, og de er på hver deres måde perfekte til alle opgaver i køkkenet. Derfor kan du vælge imellem en lang række forskellige knivtyper, som f.eks. urteknive, grøntsagsknive, kokkeknive og fileteringsknive. Det er også muligt at vælge hele knivsæt.

Populære katagorier