Hvordan kan vi hjælpe?

FAQ

Der findes et hav af hjemmesider, der sælger kokkeknive. Hvad skiller jer ud fra alle de andre?

Vi er helt unikke, idet
vi er selv kokke med over 14 år i branchen. Og fordi Mikkel har rejst verden
rundt som kok i over 4 år, hvor han har fundet de helt rigtige
samarbejdspartnere. Vi designer selv vores knive, hvorefter de bliver produceret
i de oprindelige lande af små lokale smede med flere årtierserfaring. Vores
knive bliver desudentestet af professionelle kokke, inden de kommer på
hjemmesiden. Alle vores knive er produceret i hånden, hvilket giver dem et helt uniktlook,
hvor ingen to knive er helt ens.

Hvilket stål bruger I til jeres nordiske knive & hvor er de produceret?

Vi har i 2020 indgået
et særligt samarbejde med tre brødre i Sverige, hvis familie i generationer har
haft et knivværksted. Vi har valgt at bruge det svenske stål kaldet sandvik
12C27, da man med dette stål kan lave en fantastisk kokkekniv i rustfrit stål.
Vi har fokus på Vikingetiden, og knivene bliver derfor smedet efter en metode
kaldet digelstålmetoden, som vikingerne selv brugte til at smede deres sværd.
De bruger en masse forskellige nordiske træsorter til knivskaftet, hvilket
betyder, at får du en helt unik kniv.

Hvordan er jeres Damaskus-knive er i forhold til det Wootz-stål, som gik tabt for mange hundrede år siden?

Som mange nok ved, gik Wootz-metoden
og den særlige kombination af stål tabt for mange hundrede år siden.
Vi har dog her hos SevenSpoons fundetennær
samarbejdspartner, som har værksted i den berømte Himalaya-bjergkæde. Her bruger
de en form for stål kaldet 1095/10N25, som bliver udvundet i nærområdet. Og når
du kombinerer det stål med deres smedningsmetode og vores design i Danmark, får
du en professionelt fremstillet kokkekniv, som skulle være det tætteste, man
kommer på Wootz-stålet og -metoden.

Er Damaskus-stål et godt alternativ til Wootz-stål?

Til vores Damaskus-knive anvender vores samarbejdspartnere i Himalaya-bjergene en ståltype kaldet 1095/10N25. Stålet, som smedes efter deres helt egen metode, er professionelt designet og det tætteste, du kommer på Wootz-stål. 

Hvilke slags produkter sælger I?

“Sevenspoons” er en onlinebutik, hvor du kan købe kvalitetsprodukter til køkkenet, især knive. Vi har tre kategorier af knive (Damaskus-knive, japanske knive og nordiske knive). Derudover sælger vi spisestel og glas mm.

Hvilken kvalitet har de knive, I sælger?

Vi sælger knive af den allerstørste kvalitet. Vi har nemlig 14 års erfaring i branchen og et direkte samarbejde med professionelle producenter. Vores knive er fremstillet i hånden og testet af professionelle kokke, før de sættes til salg på vores webshop.

Hvilken ståltype anvender I til jeres nordiske knive?

Vores nordiske knive er fremstillet af det svenske stål kaldet Sandvik 12C27. Knivene er fremstillet efter samme metode som i Vikingetiden. Metoden kaldes digelstålmetoden og gør knivene til enhver koks yndlingsværktøj

Accordion Panel

Hos “Sevenspoons” accepterer vi Visa, MobilePay (Danske Bank), Master Card, Maestro, DK card og Viabill.

Er jeres japanske knive virkeligt produceret i Japan & hvordan kan vi sikre os, de oprindeligt er fra Japan?

Vi har siden 2019 haft etfantastisk
samarbejde med en lille lokal smed i byen Fukuii Japan.Smedens familie har
gennem generationer arbejdet med knive – faktisk helt tilbagetil den gang man produceredeSamurai-sværd. Vi
har fået virkelig megen inspiration fra alle de japanske knive, der findes på markedet
i øjeblikke tog prøver i samarbejde med vores smede at producere de perfekte
knive smedet af forskellige japanske ståltyper. På den måde kan vi også give dig
den helt rigtige kokkekniv.

Mange af jeres knive er fremstillet i carbon-stål, som kan ruste. Hvad anbefaler I,man gør for at undgå det?

Vi leverer altid vores carbon-stålknive
indsmurt i olie. Desuden har skaftet på alle knivene med naturligt træ liggeti
olie i flere uger for at bibeholde kvaliteten. Vi anbefaler, at du vasker dine
knive i hånden med lunken vand og sæbe. Derefter skal du sørge for at tørre alt
vandet væk, da det er vandet, som er med til at danne rust. Kom dernæstet blidt
lag olie på bladet(ligegyldigt hvilken) for at holde rusten væk. Vi anbefaler
også, at dukommer skaftet i olie en gang om måneden natten over.

Jeg kunne godt tænkte mig at prøve jeres forskellige knive, inden jeg køber. Er der mulighed for det?

Vi har lager og showroom i Fredericia, hvor det er muligt at komme forbi og prøve vores knive. Vi har også en 100% tilfredshedsgaranti af netop samme årsag. Vi ved, hvor forskellige knive er for folk. Derfor kan du altid bestille en, prøve den i
hånden, og hvis den ikke ligger helt, som den skal, kan du sende den retur på
vores regning.

Er jeres japanske knive fremstillet i Japan?

Ja, vi har et fantastisk samarbejde med en lokal smed i Fukui i Japan. Han har mange års erfaring og fremstiller både knive og samuraisværd. Sammenlignet med andre lokale producenter vil du helt sikkert opleve, at vores japanske knive er et kvalitetsprodukt.

Hvordan kan jeg forhindre, at mine knive af carbon-stål ruster?

Vi leverer vores knive i en æske sammen med en lille flaske med olie. Vi har desuden allerede smurt knivskaftet ind i olie. Det hjælper med til at vedligeholde knivene og fastholde den høje kvalitet. Derudover er det godt at tage følgende forholdsregler:

  • Vask knivene med lunkent vand og tør knivene af efter vask
  • Smør forsigtigt bladet med olie efter vask
  • Dyp skaftet i olie natten over en gang om måneden
Kan jeg prøve jeres knive, før jeg køber?

Ja, du kan besøge vores showroom i Fredericia. Og du kan være sikker på, at vi leverer samme kvalitet som den, du kan se der.

Hvilke valutaer kan man betale med?

Vi accepterer kun danske kroner.

Har du flere spørgesmål?

Kontakt os endelig for flere svar

Kontakt os her