Hvad er damaskus knive?

Knive i Damaskus stål er blevet mere eller mindre uundværlige for entusiasten, der går op i sit grej og sine redskaber til køkkenet – og som ikke er villig til at gå på kompromis med kvalitet deraf.

Derfor er det også en investering, når du køber knive i Damaskus stål. Men det er det hele værd, når kniven ubesværet glider henover skærebrættet samtidig med, at den ligger i perfekt balance i hånden. Og så kan man ikke ligefrem sige, at knivene er grimme at kigge på – tværtimod.

Når du først har prøvet Damaskus knive, er der ingen vej tilbage. Alt andet vil simpelthen føles sløvt og uskarpt.

Vores Damaskus knive fremstilles i samarbejde med en lille lokalsmed i de berømte Himalayabjerge. I nærområdet udarbejdes de 2 forskellige jerntyper, vi bruger til fremstillingen af vores Damaskus knive.

Vi mener nemlig, Damaskus-metoden stammer fra det nordlige Indien, hvor en smed prøvede at udarbejde våben tilbage i jernalderen med 2 kombinerede typer af stål med det kendte Damaskus mønster. Verdenen var dog ikke særlig sammenflettet dengang, så den originale Damaskus metode gik tabt i det nordlige Indien. Mange har siden da prøvet at lave deres egen form for Damaskus knive.

Nogle mener, de stammer fra jern, der blev transporteret fra Sri Lanka til Damaskus i Syrien, mens andre mener, det oprindeligt stammer fra Japan, hvor knivverdenen er enorm populær. Men da Mikkel rejste rundt i Himalaya-bjergkæden mødte han sin nuværende smed, som havde mange historier omkring Damaskus-metoden, og hvor den stammede fra. Derfor har vi hos SevenSpoons valgt at bruge netop denne metode, da vi har erfaret, at det er den metode, der kommer tættest på den originale Damaskus-metode.

 

Historien bag damaskus knive fra SevenSpoons

Hos SevenSpoons samarbejder vi med to brødre fra den berømte Himalaya bjergkæde. De er tredjegenerations smede som deres far og bedstefar. Som familie har de specialiseret sig i kokkeknive.

Før de som brødre kom ind i virksomheden, solgte deres far kun sine knive på det lokale marked. Han er nu gået på pension, og brødrene er i gang med at videreføre familievirksomheden. De følger i deres fars fodspor, men gør også tingene lidt anderledes. Ved at prøve at udvikle deres virksomhed på et internationalt plan og med hjælp fra SevenSpoons og alle kunderne, er de nu gået fra at være en lille lokal smed med far og 2 sønner til at kunne udvide virksomheden, som nu har 8 ansatte.

 

Damaskus knive af carbon stål

Vores Damaskus knive er carbon-knive. Carbon-knive er en ståltype med et højt indhold af kulstof. Det høje kulstofindhold gør, at kniven kan holde skæret længe og er nem at slibe op. Ulempen ved denne type kniv er dog, at den kan ruste rimeligt nemt, så det kræver regelmæssig vedligeholdelse med olie.

Carbon-stål er også kendt for med tiden at skifte farve til en nærmest gråblå farve – kaldet patina. Det gør knivene mere modstandsdygtige og giver dem lidt mere personlighed, synes vi.

 

Skriv et svar