Om os

Mikkel Nurby
Stifter / Ejer
BE Communication
Tilretter og læser korrektur på teksterne
Elisabeth Sidney
Kundeservice

Professional

En ung mand med mod til at starte op midt i corona-pandemien

Mikkel arbejder til daglig som kok på en a la carte restaurant i Fredericia. Han fik ideen til sin webshop i 2019, hvor han var ansat på en restaurant i Fredericia og arbejdede sammen med en anden kok, som havde stor interesse for at anrette på tallerkner. De gik rundt i byen og ledte efter egnende tallerkener. Men dem, de fandt, var ikke pæne nok. De manglede det rustikke, nordiske store look, som gør, at tallerkenerne fremhæver madens farver.

Som Mikkel siger: ”Det måtte jeg da kunne finde og sælge, og så knive, rigtige gode kokkeknive. Så jeg søgte på nettet og fandt knive, tallerkner og endte også med at få krus, glas, karafler, bestik og kokketøj. Et meget større sortiment, end jeg egentlig har brug for. Det viste sig nemlig hurtigt, at knivene og whiskyglassene var de store hits og det, jeg sælger mest af.” 

SEVENSPOONS-WEBSHOPPEN gik live i august 2020 – lige midt i corona-pandemien. Det var på et tidspunkt, hvor usikkerheden blandt restauranter, cafeer og barer var glohedende. Der var rigtigt mange restriktioner. Folk blev fyret, og nogle kokke og tjenere valgte selv at blive ledige, fordi presset på ejerne var kæmpestort. Det er en branche, der stadig er hårdt ramt. Så hårdt ramt, at mange trods regeringens hjælpepakker må dreje nøglen rundt.

Hvem er iværksætteren med modet til at starte op nu?

Mikkel fortæller: ”Jeg har arbejdet i faget i 11 år. Startede allerede som 16-årig i mesterlære på hotel Tønderhus i Tønder. Det var rigtigt godt, fordi det var et hotel med a la carte selskaber, hvor jeg lærte en hel masse i forhold til det at drive en restaurant. På et hotel er du med hele vejen. Du arbejder sammen med morgenmadsholdet. Du er inde over frokost og aftensmad. Du planlægger menuer til hotellets gæster. Står med ansvaret for konferencer. Der skal også serveres en klassisk fransk menu, så du får hele grundpakken med i dit uddannelsesforløb. 

Senere tog jeg ud og rejse. Muligheden bød sig, og hurtigt var der gået 4 år. Jeg arbejdede mange forskellige steder. Den bedste oplevelse var Norge. Det var ekstremt hyggeligt og fedt. Australien var spændende. I Caribien oplevede jeg et godt sammenhold, men arbejdsmæssigt var det ikke godt.

Rejserne har gjort mig meget åben over for andre kulturer, hvor man finder en helt anden mentalitet end i Danmark. Folk tænker ikke så meget over, hvordan andre mennesker ser dem. Det er verden alt for lille til. Jeg er blevet mere udadvendt, socialt anlagt, har fået en masse nye bekendtskaber og venner fra hele verden, hvor jeg både prøvede at overnatte på folks sofaer og i egne lejligheder. Alt i alt en oplevelse, jeg ikke ville have været foruden.”

skriv til os

Seven spoons
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.