Virksomhedsstart under coronapandemien

Mikkel Nurby, indehaver af SevenSpoons, er uddannet kok og har været i faget siden teenageårene. Derfor ved han, at det vigtigste værktøj i køkkenet er en skarp kniv af god kvalitet. Af denne grund tog han på en fire år lang ekspedition rundt omkring i verden for at finde de bedste knivsmede fra tre vidt forskellige kulturer. Det er ikke kun kulturerne, der adskiller sig fra hinanden – også knivene selv byder på forskellige egenskaber. De har alle hver især deres forskellige fordele, alt afhængig af hvad man skal bruge dem til.

Efter at have rejst verden rundt i nogen år og fundet de perfekte samarbejdspartnere, vendte han i 2019 tilbage til Danmark, hvor han stiftede firmaet SevenSpoons. Under rejsen indsamlede Mikkel inspiration fra verdens forskellige knivtraditioner og lokaliserede både de bedste materialer og de bedste smede inden for hver enkelt knivtradition. SevenSpoons sælger bl.a. kvalitetsknive i eget design, altid fremstillet af materialer af højeste kvalitet. Disse unikke knive bliver håndlavet af lokale smede i Pakistan, Japan og Sverige, hvor der eksisterer gamle og stolte smedetraditioner inden for knivbygning.

I 2019 lancerede SevenSpoons firmaets webshop. Webshoppen er under konstant udvikling, og Mikkel er med hele vejen – fra produktudvikling og produktudvalg til selve forsendelsen af produkterne. Mikkel er passioneret omkring kvalitetsknive, og sætter en stor ære i at tilbyde de bedste produkter på markedet, der alle sammen kvalitetssikres via professionelle kokke, inden du får dem i hånden.

Dansk design - traditionelt håndværk

Hos SevenSpoons sætter vi en stolthed i at sælge kokkeknive af høj kvalitet. Vi rejser selv verden rundt for at lokalisere de bedste smede, der bruger materialer af allerhøjeste kvalitet. Det er i samarbejdet med disse smede, at vores knive opnår deres særlige status – i spændingsfeltet mellem dansk design og et traditionelt håndværk.

Udvælgelsen og fremstillingen af knivene er en yderst kompleks proces, der inkluderer alt fra danske designforslag, lokale arbejdstegninger og fremsendelse af prøveknive til godkendelse. Før vi sætter knivene til salg på webshoppen, bliver de testet både i forhold til holdbarhed, rustfrihed, skarphed og vedligeholdelsesprocedurer. Det er sådan, vi kvalitetssikrer dit produkt.

Vi føler, at den eneste rigtige måde, man gang på gang kan garantere en kvalitetskniv, er ved at samarbejde med de lokale smede og gøre brug af disses respektive traditioner og smedemetoder. Når du endelig står med en kniv fra os i hånden, vil du både opleve det ergonomiske og æstetiske præg fra det danske design, såvel som funktionaliteten og kvaliteten fra mange århundreders nedarvede smedetraditioner.

I øjeblikket samarbejder vi med smede i Kashmir, som fremstiller vores Damaskus-knive, samt smede i Fukui i Japan, der fremstiller vores japanske knive, og smede i Sverige, som fremstiller vores nordiske knive.

Hvorfor vælge en kniv fra SevenSpoons?

Da SevenSpoons tilbyder vidt forskellige knive, der er fremstillet via diverse smedemetoder og materialer, har alle vores knive forskellige egenskaber.

Vores Damaskus-knive er utvivlsomt de skarpeste knive, vi har, og de er perfekte til præcisionsarbejde, f.eks. æstetisk skærearbejde, og når man arbejder med fisk, kød eller grøntsager. Damaskus-knivene har deres navn efter fremstillingsmetoden ’Damaskus’, hvor man smeder kniven i flere hundrede lag stål. Det gør også, at kniven er meget hård, og derfor kan knække, hvis man taber den. Vores Damaskus-knive fremstilles i 365 lag Damaskus-stål. Da de alle er håndlavede, er der ikke to knive, der er ens.

De japanske knive er nogle af de skarpeste knive, vi tilbyder, og er ligesom vores Damaskus-knive gode til præcisionsarbejde. Da den japanske knivs materiale er hårdt, er den dog også tilbøjelig til at knække, hvis man f.eks. taber den på et stengulv. Vores japanske knive er smedet via San Mai-metoden, der betyder ’tre lag’, som er blevet anvendt i Japan gennem mange århundreder. Materialet er carbon-stål, hvilket kan ruste, og derfor er der mere vedligeholdelse forbundet med vores japanske knive sammenlignet med de nordiske knive. De japanske knive fås i 67 lag stål.

De nordiske knive fra Sverige er smedet via digelstålmetoden, der stammer helt tilbage fra Vikingetiden. Ståltypen er rustfrit Sandvik-stål, der i dag bruger 82 % genanvendt stål. Vores nordiske knive er ideelle til at skære store mængder af grøntsager eller kød, da de er særdeles holdbare. Dog er de ikke lige så ideelle til præcisionsarbejde som Damaskus-knivene og de japanske knive. De nordiske knive kræver til gengæld næsten ingen vedligeholdelse, så længe man bruger strygestål en gang imellem.

Som du kan se, tilbyder vi knive til enhver slags kok; både hjemmekokken, der går op i godt værktøj, som Michelin-kokken, der har brug for en kniv, der kan ornamentere råvarerne, eller den gængse linjekok, der skal skære flere kilo råvarer ud på kort tid. Når du køber en kniv hos os, støtter du indirekte de små, lokale smedjer rundt omkring i verden, og holder dermed deres traditionelle håndværk i hævd.

Vores taknemmelighed

Vores kunder vender tit tilbage og udtrykker deres tilfredshed med de produkter, de har modtaget. Vi kunne ikke være mere taknemmelige over at have så fantastisk en kundekreds, og det er lige præcis sådanne bemærkninger, der er drivkraften i vores virksomhed. Uden vores kunder havde SevenSpoons ikke eksisteret! Derfor har vi dedikeret dette afsnit til vores kunder.  

Det er intet mindre end fantastisk, når vores hårde arbejde med lokalisering, design og produktion af kvalitetsknive rent faktisk afføder positive reaktioner hos både de professionelle kokke i industrikøkkenerne som hobbykokkene i de danske hjem. Når vores passion for godt, traditionelt håndværk mødes af vores kunders lidenskab for ordentlige knive, bliver vores arbejde meningsfyldt.  

Mange tak til alle vores kunder, der har valgt at støtte op om vores spirende virksomhed, trods de hårde økonomiske omstændigheder under coronapandemien. Vi er utroligt glade for, at I har valgt os! Vi vil altid stå klar med de ”skarpeste” tilbud i branchen.