SevenSpoons Damaskus knive collection

Hos SevenSpoons har vi et bredt udvalg af Damaskus-knive. Alle vores knive er håndlavede knive, og hos os finder du f.eks. følgende knive:

Gyuto-kniven – også kaldet kokkekniven – er det japanske svar på en universalkniv til køkkenet. Gyuto-kniven er god til både grøntsager, kød og fisk. Der er meget få opgaver, du ikke kan håndtere med denne meget alsidige kniv.

Damaskus kokkekniv

Santoku-kniven er den japanske grøntsags- og urtekniv. Den buede ende og det store brede knivsblad gør den til den perfekte kniv, når du f.eks. skal pille løg, ordne gulerødder og hakke urter.

Damaskus santokukniv blackpanda

Nakiri-kniven er primært beregnet til kød. Man kalder den også for slagterkniven. Den kan dog også bruges til hårde produkter, som f.eks. græskar og selleri.

The satin collection - NAKIRI-KNIV

Yanagiba-kniven er trancheringskniven, som bruges til udskæring af kød.

Twist slicer - Håndlavet trancheringskniv, Damaskus stål, 38cm

Urtekniven er den traditionelle japanske form for køkkenkniv, der bruges til at ordne alle de små ting i køkkenet, som f.eks. pille løg, ordne gulerødder og skrælle kartofler. Det er en af de knive, du vil komme til at bruge allermest i dit køkken.

The Raindrop collection - urtekniven

Damaskusstål er betegnelser for et blandingsstål – kaldet 440 cc stål – der gennem en særlig fremstilling og bearbejdning kommer til at bestå af skiftende, tynde lag eller korn af hårdt, kulstofrigt stål (cementit) og stål med et lavere kulstofindhold (ferrit). Dette sidste stål er til gengæld sejere.

Vores knive er håndslebne efter Damaskus-metoden i en vinkel på 15 grader. Det er en smedemetode, hvor du påfører flere og flere lag af den samme slags stål oven på hinanden. Dette gør, kniven kan blive endnu skarpere end normalt og holde sin skarphed i længere tid. Knivene fra SevenSpoons har 325 lag.

Damaskus-knive fra SevenSpoons har en skarphed på 58-60 HRC. HRC er en skala, som knivstålets hårdhed kan måles ud fra. Dette udgør en karakter som knivstålets hårdhed får på den såkaldte Rockwell-skala.

Damaskus-knive har et særligt, unikt mønster dannet af de to ståltyper træder tydeligt frem og får en dekorativ funktion (ud over at man kan prale med det fine blad). Mønstret kan minde om krusninger på strømmende vand.

Knivene fra SevenSpoons har håndtag af naturligt træ. Med vores knive får du knive med unikke håndtag af naturlige materialer i modsætning til fibermaterialer.

Alle Damaskus-knive fra SevenSpoons leveres i en håndlavet knivtaske af højeste kvalitet.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

DU KUNNE OGSÅ VÆRE INTERESSERET I...

Scroll til toppen