Essentiel Damaskus – Gyuto 250 mm – SevenSpoons

1.099,00 kr.

 Inklusiv moms. Altid 100 dages returret

Gyuto-kniven er den japanske version af køkkenkniven fra den vestlige verden. Den blev oprindeligt brugt til at skære store stykker oksekød, men er nu en af de mest populære og alsidige knive, som bruges til en lang række opgaver – lige fra kød og fisk til grøntsager og urter. Hvis du er på udkig efter en all-round-kniv, som kan klare så godt som alle opgaver i køkkenet, uanset om du skal skære grøntsager, frisk tun eller en bøf direkte fra grillen, er dette kniven for dig.

Knivens form:

Gyuto har den mest alsidige og nyttige form i det moderne køkken. Den har en bred profil, så du kan nemt flytte på det, du skærer, og så er den relativ flad ned mod skaftet, hvilket gør det nemt at hakke hurtigt på skærebrættet. En skarp spids på kniven gør det muligt at skære meget præcist. En lille krumning mellem spidsen og den mellemste del af kniven gør det nemt at vugge bladet frem og tilbage, når der skæres.

Stålet:

Kniven er udstyret med et elegant Damaskus-mønster. Et Damaskus-mønster ligner bølger, der slår ind mod kysten. Mønstret består af bølgende linjer, som symboliserer, hvordan bølgen bevæger sig i havet, inden den slår ind mod kysten og spreder sig som små regndråber langs med knivbladet. Dette mønster er unikt for hver enkelt kniv. Smeden opnår mønstret ved at smede kniven i flere forskellige tykkelser, så mønstret går mere tydeligt igennem nogen steder end andre. Bladet slibes dernæst i en meget specifik vinkel, ætses og poleres for at fjerne oxiderede lag og forme en 3-dimensioneret finish.

Skaftet:

 

Håndlavede knive:

Damaskus køkkenknive fra SevenSpoons er håndlavede i naturlige materialer af små lokale smedjer rundt omkring i verden. De smede, vi samarbejder med, er nøje udvalgt af os, så vi kan give dig en garanti for kvaliteten.  Der kan være små variationer i farve, struktur, vægt og størrelse på knivene – netop fordi de er håndlavede. Vi forsøger at lægge gode fotografier op af vores knive, men da opløsning og farve på computerskærme varierer, ser knivene måske ikke nøjagtigt lige sådan ud som på skærmen.

 

Smeden:

Illustration

Forsendelse

✔ GRATIS, Vi sender direkte til en GLS pakkeshop helt kvit og frit, de levere mandag til lørdag
✔ 39kr, Vi sender til hjemmelevering mod et lille forsendelse gebyr, levering forgår mandag til fredag.

TOLD OG IMPORTSKATTER:

Vi sender alle ordrer DDP (betalte told og afgifter). Det betyder, at du ikke vil blive opkrævet for importgebyrer og skatter (inklusive moms). Alle vores priser er endelige. Prisen du ser ved kassen er den endelige pris, ingen skjulte omkostninger.

LEVERINGSTID:

– Danmark: 1-2 hverdage
– USA og Canada: 7-10 dage
– Andre Eu lande: 3-5 hverdage.

Vedligeholdelse

☝️ DENNE KNIV KAN UDVIKLE PATINA
Knive fremstillet af carbonstål kan på grund af deres lave chrom (Cr) indhold misfarves og udvikle patina. Kniven er mest følsom, når den stadig er ny, og der endnu ikke er udviklet en patina, men senere vil patina beskytte bladet. Disse typer knive kræver et strejf mere pleje:
✔ Tør den regelmæssigt af med en ren og tør klud (det kan du også gøre under brug).
✔ Efter brug skylles den med lunkent vand og tørres af.
✔ Smør den regelmæssigt med knivvedligeholdelsesolie eller almindelig raffineret solsikkeolie.
✔ Opbevar kniven ved at pakke den ind i papir, der absorberer fugt og beskytter bladet.
Patina er et tyndt lag, der dannes på overfladen af ​​oxideret stål og beskytter det mod yderligere oxidation. Patinaen må ikke forveksles med rust. Patina beskytter klingen, mens rust forårsager korrosion og forringelse af materialet, så det bør fjernes (se hvordan her)
→ For dybdegående information om patina, læs vores dedikerede indlæg om patina.

Vedligeholdelse af dine knive er af største vigtighed. Slitage på knivbladet afhænger selvfølgelig af kvaliteten af stålet, brug, men ikke mindst din vedligeholdelse af bladet. Følg disse tips, så du kan holde dine knive i tip-top-stand:

 

✔ Benyt et skærebræt af træ, plastic eller gummi

✔ Vask knivene efter brug og tør dem af

✔ Benyt knivmagnet, knivblok eller beskyttende knivskede (saya)

✔ En god skæreteknik er den bedste måde at forlænge knivenes skarphed på

✔ Benyt slibesten til at slibe knivene med

 

❗️Lad ikke kniven ligge i vasken. Vask den op i hånden

❗️Vask ikke kniven i opvaskemaskinen

❗️Brug ikke kniven på overflader af glas, keramik, marmor eller stål

❗️Skrab ikke maden af skærebrættet med spidsen af knivbladet. Brug knivryggen i stedet for

 

Husk! Din kniv er et stykke værktøj, og den er beregnet til at skære madvarer. Den er ikke en dåseåbner, skruetrækker, planteske, ledningsskærer, hammer eller lign.

 

→ For mere information, læs vores guide Vedligeholdelse af knive

 

🤙 Kontakt os hvis du mangler hjem, vi svare inden for 24 timer.

Alle vores knive kommer med følgende:

✔️ Specifikationer omkring knivens oprindelse
✔️ Lille plaster – Knivene er ekstrem skarpe! 😉
✔️ Vedligeholdelse guide - både til rustfire og Carbon-stål
✔️ Håndlavede gaveæske formet specifik til den enkelte kniv