Se tættere på kniven
Kniven Bruges primært til
(Klik her for at læse mere om knivtypen)
Vil du skille dig ud fra mængden, skal DU vælge en kokkekniv med et særligt omdømme, nemlig kiritsuke-kniven.
Kiritsuke-kniven betragtes som en af de mest brugte knive i køkkenet, næst efter den kendte Gyuto. Den bruges og kendes mest af professionelle kokke, da kniven menes at give en særlig status i køkkenet. Knivens blad har en blandingsform af den japanske Yanagi, der primært bruges til fisk, og den japanske Usuba, der primært bruges til grøntsager.
Knivtypen, der giver dig en helt vild oplevelse i køkkenet
Carbon-knive er en ståltype med et højt indhold af kulstof. Dette gør, at kniven kan holde skarpheden længe og er nem at slibe op. Grundet det høje indhold af jern ruster Carbon-stål nemmere. Det er i sig selv ikke noget problem, det kræver bare særlig opmærksomhed i forhold til vedligeholdelse. Carbon-stål er også kendt for at skifte farve til en nærmest gråblå farve – kaldet patina. Vi mener, det giver knivene en form for personlighed.
Skaft i naturligt træ menes at give et bedre greb om kniven
Denne knivs skaft i mahogni er håndlavet af vores smede. Skaftet er skåret fra naturlige træstammer, hvilket kan give varierende resultater, da vi fokuserer på at bruge hele stammen. Vi har behandlet skaftet, så det er utrolig slidstærkt og robust. Vi har udviklet et skaft, der ligger godt i hånden, og som sørger for, at kniven er behagelig at arbejde med i længere perioder.
Nutidens Damaskus-metode giver en unik kokkekniv hver gang
Damaskus-knivene har deres navn efter fremstillingsmetoden ’Damaskus’, hvor man smeder knivene i flere lag. Kombinationen af 2 forskellige ståltyper danner et særligt mønster i bladet. Vi har fremstillet vores Damaskus-knive af 365 lag Damaskus-stål, som nogen af de eneste i Danmark. Her er kernestålet (det inderste lag stål) 1095, og det omgives af 364 lag 15N20. Da alle vores knive er håndlavede, finder du ikke to knive, der er 100 % ens.