Mahogni kokkekniven - 365 lags Damaskus-stål - 33cm

(1 kundeanmeldelse)

Mahogni kokkekniven er en universalkniv til køkkenet, som både er god til grøntsager, kød og fisk. Der er meget få opgaver, du ikke kan håndtere med denne meget alsidige kniv.

  • Udført i: 365 lags 1095/15N20 stål
  • Knivkerne: 1095 carbon-stål
  • Kniven: Bladet 20cm, skaftet 13cm
  • Skaftet: Premium mahogni
  • Hårdhed: 58 HRC
  • Fremstillet: Azad Kashmir, Vest-Himalaya
  • Indpakning: Kniven leveres i lækker gaveæske

1.999,99 DKK 1.799,99 DKK

På lager: På lager

Gratis levering

1-3 Hverdage

Anbefalet af kokke

I hele verden

30 dages returret

Din sikkerhed for høj kvalitet

Tilfredshedsgaranti

Tilfreds eller pengene tilbage

Beskivelse

Beskivelse

Mahogni kokkekniven – 365 lags Damaskus-stål  – smedet efter Damaskus-metoden

 

 

Historien bag Damaskus-stål – Damaskus-stål blev først opfundet i det sydlige Indien, hvor en smed ønskede at finde en måde, hvormed han kunne gøre sit stål stærkere, mens han samtidig holdt prisen nede. Han begyndte derfor at eksperimentere med at smede to typer stål sammen, som regionen var rig på. Han brugte en type stål ved navn wootz-stål. Det er den type stål, som nu til dags kaldes Damaskus-stål.

Sådan fremstilles Damaskus-stål – Processen med at fremstille Damaskus-stål starter med, at man tager 5 lag 1095 og 4 lag 15N20 stål. De anbringes skiftevis og smedes dernæst sammen til at forme barren. Barren skæres dernæst i stykker og stables igen for at skabe flere lag. Denne proces gentages for at opnå det ønskede antal lag. Når lagene er blevet skabt, er det næste skridt at få mønstret i stålet. Der kan laves mange forskellige mønstre.

  1. Snoningsmønstret laves ved at sno stålbarren vha. en roterende motor og dernæst smede den til en barre igen.
  2. Dråbemønstret laves ved at bore huller i barren og dernæst smede den til en barre igen.
  3. Stigemønstret laves ved at fræse riller i barren i længderetningen med en maskine og dernæst smede den til en barre igen.

 

 

Styrken af Damaskus-stål afhænger af antallet af lag i stålet (hver enkelt med egenskaber, som er en anelse forskellige). Eftersom processen uundgåeligt fører til mange lag, er knivbladene utroligt holdbare og velhærdede. Knivspidsen er stærkere og splintres ikke så nemt som andre knive takket være de mange lag.

Damaskus-stål er velkendt for dets mange – synlige – lag. De mange lag bidrager ikke kun til hårdheden, men også bogstaveligt talt til udseendet af knivene.
Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.

 

 

Vedligeholdelse af Damaskus-knive – Den bedste måde at holde en kniv skarp på er at benytte et strygestål regelmæssigt for at fjerne eventuelle ujævnheder. Det er god kutyme at slibe dine knive en gang om ugen på en slibesten, og hvis du ikke kan gøre det en gang om ugen, så i hvert fald en gang om måneden.

Efter brug skal du vaske kniven med varmt vand og tørre den af med en ren klud. Du bør også påføre et lag olie for at forebygge rust. Du må aldrig vaske din kniv i opvaskemaskinen. Det kan den ikke tåle.

 

Fremvisning af Mahogni kokkekniven

1 review for Mahogni kokkekniven – 365 lags Damaskus-stål – 33cm

Anmeldelse
100%

Reviewed by 01 customer(s)

Sort by

  • Avatar

    Jens

    Super kvali!

    Jeg yderst tilfreds med mit køb, handle gerne her igen😅

    11. maj 2021

Leave feedback about this

Your email address will not be published.

Anmeldelse

Ting du måske også er interesseret i...

Ting du måske også er interesseret i...

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.