7Spoons Raindrop Damaskus – Santoku 180 mm

1.399,00 DKK

På lager

GRATIS RETUR

365 dages returret

GRATIS LEVERING

Dag til dag levering

24 TIMERS SUPPORT

Kontakt os på Kontakt@SevenSpoons.dk

Denne japanske universalkniv har et navn, som bogstaveligt talt betyder en ’kniv med tre dyder’ – den anvendes til grøntsager, fisk og kød. Santoku-kniven er også kendt som santuko i nogle dele af Europa.

Dens fulde navn er santoku-bocho eller bukabocho. Kniven kan have et japansk eller et europæisk håndtag. Længden spænder normalt mellem 165-180 mm., og den er næsten altid dobbeltslebet.

Note: Skaft & knivblad samt damaceringen kan variere en smule, da alle knive er håndlavede 

Smede metode

Damasceret og smedet efter San-mai-metoden

Ståltype

1095 kernestål omgivet af 364 lag 15N20 kulstof-stål

Clad

Damask clad, højt indhold af nikkel & kulstof

Skaft

Naturligt skaft i maghoni, forgyldt & sølvindlæg

HCR

60 +/- 2 HRC: Hardness Rockwell C-Skala

Størrelseforhold

180 mm knivblad, 120 mm skaft & 15° knivsæg

Indpakning

Leveres i beskyttende pæne gaveæsker

Smed

Smedet i/af Himalaya bjergkæden

 

Kniven Bruges primært til

(Klik her for at læse mere om knivtypen)

 

SANTOKU (UNIVERSAL)

Denne japanske universalkniv har et navn, som bogstaveligt talt betyder en ’kniv med tre dyder’ – den anvendes til grøntsager, fisk og kød. Santoku-kniven er også kendt som santuko i nogle dele af Europa.

Dens fulde navn er santoku-bocho eller bukabocho. Kniven kan have et japansk eller et europæisk håndtag. Længden spænder normalt mellem 165-180 mm., og den er næsten altid dobbeltslebet.

 

 

Knivtypen, der giver dig en helt vild oplevelse i køkkenet

Carbon-knive er en ståltype med et højt indhold af kulstof. Dette gør, at kniven kan holde skarpheden længe og er nem at slibe op. Grundet det høje indhold af jern ruster Carbon-stål nemmere.

Det er i sig selv ikke noget problem, det kræver bare særlig opmærksomhed i forhold til vedligeholdelse. Carbon-stål er også kendt for at skifte farve til en nærmest gråblå farve – kaldet patina. Vi mener, det giver knivene en form for personlighed.

Læs om vedligeholdelsen HER

 

Skaft i naturligt træ menes at give et bedre greb om kniven

Denne knivs skaft i mahogni er håndlavet af vores smede. Skaftet er skåret fra naturlige træstammer, hvilket kan give varierende resultater, da vi fokuserer på at bruge hele stammen.

Vi har behandlet skaftet, så det er utrolig slidstærkt og robust. Vi har udviklet et skaft, der ligger godt i hånden, og som sørger for, at kniven er behagelig at arbejde med i længere perioder.

Læs om de knivskaftet  HER

 

 

Nutidens Damaskus-metode giver en unik kokkekniv hver gang

Damaskus-knivene har deres navn efter fremstillingsmetoden ’Damaskus’, hvor man smeder knivene i flere lag. Kombinationen af 2 forskellige ståltyper danner et særligt mønster i bladet.

Vi har fremstillet vores Damaskus-knive af 365 lag Damaskus-stål, som nogen af de eneste i Danmark.

Her er kernestålet (det inderste lag stål) 1095, og det omgives af 364 lag 15N20. Da alle vores knive er håndlavede, finder du ikke to knive, der er 100 % ens.

LÆS MERE OM DAMASKUS KNIVE HER

Detaljeret information

 

 

ANBEFALET AF Professionelle

 

 

Ole kragekjær

Masterchef finalist

 

MALTE BJERING

Køkkenchef / medejer, Resturant værdsat

7Spoons Raindrop Damaskus – Santoku 180 mm

1.399,00 DKK

På lager

GRATIS RETUR

365 dages returret

GRATIS LEVERING

Dag til dag levering

24 TIMERS SUPPORT

Kontakt os på Kontakt@SevenSpoons.dk

[element-template id = “14562”]

Smede metode

Damasceret og smedet efter San-mai-metoden

Ståltype

1095 kernestål omgivet af 364 lag 15N20 kulstof-stål

Clad

Damask clad, højt indhold af nikkel & kulstof

Skaft

Naturligt skaft i maghoni, forgyldt & sølvindlæg

HCR

60 +/- 2 HRC: Hardness Rockwell C-Skala

Størrelseforhold

180 mm knivblad, 120 mm skaft & 15° knivsæg

Indpakning

Leveres i beskyttende pæne gaveæsker

Smed

Smedet i/af Himalaya bjergkæden