Santoku-Kniven - 67 Lags Japansk VG-10 Stål - 310mm

Santoku-kniven er den japanske grøntsags- og urtekniv. Den buede ende og det store brede knivsblad gør den til den perfekte kniv, når du f.eks. skal pille løg, ordne gulerødder og hakke urter. Japanerne betegner den som en af de vigtigste knive i køkkenet.

  • Fremstilling: San-mai-metoden
  • Udført i: 67 lags japansk stål
  • Knivkerne: VG-10 carbon-stål
  • Rockwell: 62 HCR
  • Blades længde: 190 mm
  • Skaftes længde: 120 mm
  • Total længde: 310 mm
  • Skaftet: Premium Micarta
  • Fremstillet: Fukui, Japan
  • Indpakning: Bæredygtig æske

999,99 DKK

På lager: På lager

VG-10 er et klassisk, højtydende japansk stål

med fremragende egenskaber, der har givet det tilnavnet “guldstål”. Det er et rustfrit bladstål af højeste kvalitet med et højt kulstofindhold. Dette muliggør en særdeles god temperering sammenlignet med andre typer rustfrit stål. Derudover er VG-10 kendt for at være rigtigt godt til at holde sin kantskarphed.

Unikke knivhåndtag

Det er vigtigt at huske på, at Japasnke knive fra SevenSpoons har et håndtag af ubehandlet naturlige træ gør alle håndtag unikke og betyder samtidig, at de skal behandles forsigtigt. Vores knive må IKKE komme i opvaskemaskinen. Det kan håndtaget nemlig ikke tåle. Vi anbefaler desuden, at du en gang om måneden dypper håndtaget på knivene i olie, som træet har godt af.

Vi leverer alle vores knive i flotte brune eller sorte gaveæsker med messinglåse.

De er den perfekte gave til fødselsdag, jul, mærkedage og andre særlige lejligheder. Mange af vores kunder, som først har købt én Japansk-kniv, køber også de andre knive. Materialerne er de samme, men knivene har hver deres individuelle form og funktion.

 

Hos SevenSpoons sætter vi en ære i alle vores produkter.

For dig betyder det, at du altid kan returnere vores produkter inden for 14 dage, hvis de ikke lever op til dine behov og forventninger. Ved at henvende dig til os på kontakt@sevenspoons.dk, kan du lave en aftale om at returnere din vare.

Vi garanterer nemlig, at du altid kan få pengene retur, hvis du ikke er 100 % tilfreds, se mere her.

 

Detaljer

  • Fremstilling: San-mai-metoden
  • Udført i: 67 lags japansk stål
  • Knivkerne: VG-10 carbon-stål
  • Rockwell: 62 HCR
  • Blades længde: 190 mm.
  • Skaftes længde: 120 mm.
  • Total længde: 310 mm.
  • Skaftet: Premium micarta
  • Fremstillet: Fukui, Japan
  • Indpakning: Sort håndlavede gaveæske

Historien omkring Japansk-stål

Vi har siden 2019 haft etfantastisk samarbejde med en lille lokal smed i byen Fukui i Japan.

Dette samarbejdede opstod, da Mikkel rejste rundt i Japan for at finde den perfekte smed til vores knive. Smedens familie har gennem generationer arbejdet med knive – faktisk helt tilbagetil den gang man produceredeSamurai-sværd. Som mange nok ved, går japanerne meget op i de små detaljer. De erperfektionistiske, og det er noget, vi kan prale med i vores knive. Vi får ekstrem megen inspiration fra alle de japanske knive, der findes på markedet i øjeblikket & prøver i samarbejde med vores smede at producere de perfekte knive smedet af forskellige japanske ståltyper. På den måde kan vi også give dig den helt rigtige kokkekniv.

Det smukke & fantastiske Japan

Japanske knive, som stammer tilbage fra historiske Sakai i Japan og det 14. århundrede, er kendt for at have kvaliteter i stil med de traditionsrige Samuraisværd. I den æra og efter Meiji-restaurationen var det forbudt at bære Samuraisværd som et led i forsøget på at modernisere Japan. Men behovet for Samuraisværd eksisterede stadig i militæret, og de traditionelle Samuraisværd fremstilles stadig af fægtere. Men på de tidspunkter i historien, hvor Samuraisværdene var forbudt, begyndte flertallet af sværdmagerne at fokusere på at fremstille japanske knive. I det 16. århundrede begyndte fremstillingen af stålknive i Sakai, hvor sværdmagerne fremstillede knive til at skære tobak.

De forskellige typer af stål

De mange forskellige japanske knive har alle en rig historie og er fremstillet på smukkeste vis. Klasserne af knive er baseret på den metode og det materiale, der bruges i fremstillingen af knivene. Traditionelt set har de japanske smedningsmetoder to klasser, nemlig honyaki og kasumi. Honyaki fremstilles af ét materiale, og de mest almindelige typer af honyaki-knive er fremstillet af blåt og hvidt stål. Kasumi-knive fremstilles af to materialer, nemlig carbon-stål – også kaldet ”hagane” – og et blødt 1/10 jern – også kaldet ”jigane”. Disse to materialer smedes sammen. Kasumi-knive er nemmere at vedligeholde end honyaki-knive.

Resumé

Du har nu lært lidt om nogle af de mest almindelige typer af japanske kokkeknive, som bruges i dag over hele verden. De er holdbare og har rødder i de historiske japanske Samuraisværd. Der er mange flere forskellige typer og anvendelsesområder, end vi har kunne nævne her. Og selvfølgelig er der langt mere historie og kultur, som omgiver dem. Det vil nok kræve en hel hjemmeside at skulle beskrive de mange forskellige traditionelle japanske knive!

Den japanske kultur er rig, og så er det lykkedes for Japan at modernisere sig. Landet er ikke længere kendt for at fremstille Samuraisværd, men derimod for fremstillingen af en lang række

Vedligeholdelse

Det er vigtigt at kende sin kniv og vide, hvordan den skal behandles, så den kan holde i mange år. Herunder finder du vores tips og anbefalinger til den perfekte vedligeholdelse af din nye kniv.

Håndtag af Micartafibre

Micarta er et materiale,som fremstilles ved at presse ultratynde lag af linned sammen med en form for kunstig harpiks, som derefter bages ved høj temperatur. Man ender med et hårdt og yderst slidstærktmateriale, som ikke giver sig eller sprækker, og som er meget let.

Opvask

Du må ikke vaske knivene fra Sevenspoons i opvaskemaskinen. Saltet i opvaskemidlet er hverken godt for knivbladet eller for håndtaget. Vi anbefaler helt klart, at du vasker knivene i hånden under løbende lunkent vand med et mildt opvaskemiddel og en klud eller svamp, som ikke ridser. Tør knivene af med det samme. Efterlad ikke dine knive våde eller beskidte på noget tidspunkt. På den måde undgår du misfarvning og rust.

Undgå flyverust på dine knive // Carbon stål

Brune rustpletter på dine smukke køkkenknive er ikke sagen. Flyverust stammer fra køkkenredskaber og kan sætte sig på knive og andet køkkenudstyr af rustfrit stål, hvis de kommer i opvaskemaskinen. Flyverust kan udvikle sig til ”gravrust”, hvis det ikke fjernes fra både kniv og opvaskemaskine. Evt. flyverust på knivene kan fjernes med stålrens og citronsyre.Ved at vaske dine køkkenknive op i hånden fjerner du risikoen for flyverust på knivene.

HUSK at slibe jævnligt – hold knivsæggen skarp

Skarphed er vigtig, både for maden og sikkerheden. En skarp kokkekniv skærer rene lige snit i stegen frem for at flosse kødet, så saften løber fra.Brug enten et strygestål eller en knivsliber med keramisk slibesten til den daglige/ugentlige slibning og vedligeholdelse af knivsæggen på dine kokkeknive. Strygestålet/knivsliberen holder knivsæggen skarp ved at rette små hak og skævheder ud. Knive i carbonstål kan gøres utroligt skarpeog vil med tiden skifte farve og få et nærmest blåligt skær. Vi synes, det giver kokkekniven personlighed.

Husk at bruge olie efter vask

De fleste af vores knive er lavet i carbonstål, og fordi det ruster meget nemt, kræver det, at knivene ofte smøres med olie/voks. En god olie er efter vores overbevisning en syrefri olie uden alle mulige tilsætningsstoffer.

FAQ

Hvilken kvalitet har de knive, I sælger?

Vi sælger knive af den allerstørste kvalitet. Vi har nemlig 14 års erfaring i branchen og et direkte samarbejde med professionelle producenter. Vores knive er fremstillet i hånden og testet af professionelle kokke, før de sættes til salg på vores webshop.

Er jeres japanske knive fremstillet i Japan?

Ja, vi har et fantastisk samarbejde med en lokal smed i Fukui i Japan. Han har mange års erfaring og fremstiller både knive og samuraisværd. Sammenlignet med andre lokale producenter vil du helt sikkert opleve, at vores japanske knive er et kvalitetsprodukt.

Hvordan kan jeg forhindre, at mine knive af carbon-stål ruster

Vi leverer vores knive i en æske sammen med en lille flaske med olie. Vi har desuden allerede smurt knivskaftet ind i olie. Det hjælper med til at vedligeholde knivene og fastholde den høje kvalitet. Derudover er det godt at tage følgende forholdsregler:

  • Vask knivene med lunkent vand og tør knivene af efter vask
  • Smør forsigtigt bladet med olie efter vask
  • Dyp skaftet i olie natten over en gang om måneden

Kan jeg prøve jeres knive, før jeg køber?

Ja, du kan besøge vores showroom i Fredericia. Og du kan være sikker på, at vi leverer samme kvalitet som den, du kan se der.

Hvilke betalingsmetoder accepterer I hos “Sevenspoons”?

Hos “Sevenspoons” accepterer vi Visa, MobilePay (Danske Bank), Master Card, Maestro, DK card og Viabill.

Er mine personoplysninger og kreditkortoplysninger sikre, når jeg handler online?

Vi sikrer alle personoplysninger og kreditkortoplysninger gennem kryptering, når du handler online. Vi bruger de bedste IT-løsninger, så vi kan sikre vores kunders fortrolighed og datasikkerhed.

Hvordan kan jeg spore min ordre?

Du kan spore den vha. det sporingsnummer, du modtager sammen med din ordrebekræftelse på e-mail.

Hvordan vil jeg modtage min ordrebekræftelse?

Du vil modtage en e-mail med bekræftelse. Vi sender den til den e-mail adresse, du brugte på vores webshop, da du afgav din ordre.

Hvad koster levering?

Leveringsomkostningerne afhænger af din adresse. De vil blive anført i forbindelse med betaling. Vi tilbyder dog gratis levering ved ordrer over 599 kr

Hvad er jeres leveringstid?

Leveringstiden vil være 2-4 hverdage efter behandling af din ordre. Du kan gå ind på vores leveringsside. Her kan du finde yderligere oplysninger.

Hvad er jeres returneringspolitik?

Du kan returnere dit købte produkt i {365 } dage. Vi tager ikke imod returnerede produkter efter den periode. Og de købte produkter skal opfylde betingelserne i vores returneringspolitik. Hvis du ønsker at returnere en vare, skal du bestille en returseddel, som du kan finde her.

Ting du måske også er interesseret i...

Ting du måske også er interesseret i...

Scroll til toppen