The Twist collection - 5 kokkeknive - 440C Rustfri stål

Det perfekte knivsæt til en som elsker at vise sig frem & eje noget helt unique , fordi i dette knivsæt får du et helt særligt mønster & hårdhed som ikke kan måles med andre, du modtager også en handlavede knivtaske hvori der plads til alle dine knive & strygetål eller andet.

  • The Twist knivsættet indeholder 5 knive
  • Knivsættet indeholder alle de knive, som bruges i det daglige køkken
  • 365 lags 1095/15N20 stål – håndsmedet efter Damascus-metoden
  • Besparelse på 3101kr ved køb af dette knivsæt
  • Alle knivene leveres i en knivtaske
  • Knivsættet indeholder:

7.999,99 DKK 5.999,00 DKK

På lager: På lager

Gratis levering

1-3 Hverdage

Anbefalet af kokke

I hele verden

30 dages returret

Din sikkerhed for høj kvalitet

Tilfredshedsgaranti

Tilfreds eller pengene tilbage

Beskivelse

Beskivelse

The Twist collection – smedet efter damaskus-metoden

 

Trancheringskniv Yanagiba

The Twist collection indholder bland andet en Trancheringskniv kaldes også for Yanagiba (pilebladet). Er det dig, som har ansvaret for julemaden hjemme ved jer? Skal du stå for at skære enten anden, gåsen eller kalkunen ud inde ved det smukt pyntejulebord, så har SevenSpoons lige det, du skal bruge. Vores flotte trancheringskniv er det helt igennem perfekte værktøj til julemiddagen.

The Twist collection - 5 håndlavede kokkeknive, Damaskus stål.

Nakiri-kniv

den japanske grøntsags. det store brede knivsblad gør den til den perfekte til hårde produkter, som f.eks. græskar og selleri. Hvis du ikke lige har Santoku-kniven ved hånden, kan du også bruge Nakiri-kniven til at hakke urter og grøntsager takket være knivens store firkantet blad.

Damaskus NAKIRI-KNIV

Santoku-kniv

Santoku-kniven er den japanske grøntsags- og urtekniv. Den buede ende og det store brede knivsblad gør den til den perfekte kniv, når du f.eks. skal pille løg, ordne gulerødder og hakke urter. Japanerne betegner den som en af de vigtigste knive i køkkenet.

GYUTO / KOKKEKNIVEN

Japansk urtekniv

Vores urtekniv er den traditionelle japanske form for køkkenkniv, der bruges til at ordne alle de små ting i køkkenet, som f.eks. pille løg, ordne gulerødder og skrælle kartofler. Det er en af de knive, du vil komme til at bruge allermest i dit køkken.

SANTOKU-KNIV

Gyuto / Kokkekniven

Gyuto – også kaldet kokkekniven – er det japanske svar på en universalkniv til køkkenet. Gyuto-kniven er god til både grøntsager, kød og fisk. Der er meget få opgaver, du ikke kan håndtere med denne meget alsidige kniv.

Damaskus kokkekniv

 

HISTORIEN OMKRING DAMASKUS-STÅL

Damaskus-stål blev først opfundet i det sydlige Indien, hvor en smed ønskede at finde en måde, hvormed han kunne gøre sit stål stærkere, mens han samtidig holdt prisen nede. Han begyndte derfor at eksperimentere med at smede to typer stål sammen, som regionen var rig på. Han brugte en type stål ved navn wootz-stål. Det er den type stål, som nu til dags kaldes Damaskus-stål.

 

DAMASKUS-KNIVE – VEDLIGEHOLD

Den bedste måde at holde en kniv skarp på er at benytte et strygestål regelmæssigt for at fjerne eventuelle ujævnheder. Det er god kutyme at slibe dine knive en gang om ugen på en slibesten, og hvis du ikke kan gøre det en gang om ugen, så i hvert fald en gang om måneden.

Efter brug skal du vaske kniven med varmt vand og tørre den af med en ren klud. Du bør også påføre et lag olie for at forebygge rust. Du må aldrig vaske din kniv i opvaskemaskinen. Det kan den ikke tåle.

 

EGENSKABERNE VED DAMASKUS-STÅL

Styrken af Damaskus-stål afhænger af antallet af lag i stålet (hver enkelt med egenskaber, som er en anelse forskellige). Eftersom processen uundgåeligt fører til mange lag, er knivbladene utroligt holdbare og velhærdede. Knivspidsen er stærkere og splintres ikke så nemt som andre knive takket være de mange lag.

Damaskus-stål er velkendt for dets mange – synlige – lag. De mange lag bidrager ikke kun til hårdheden, men også bogstaveligt talt til udseendet af knivene.
Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.

 

SÅDAN FREMSTILLES DAMASKUS-STÅL

Processen med at fremstille Damaskus-stål starter med, at man tager 5 lag 1095 og 4 lag 15N20 stål. De anbringes skiftevis og smedes dernæst sammen til at forme barren. Barren skæres dernæst i stykker og stables igen for at skabe flere lag. Denne proces gentages for at opnå det ønskede antal lag. Når lagene er blevet skabt, er det næste skridt at få mønstret i stålet. Der kan laves mange forskellige mønstre.

  1. Snoningsmønstret laves ved at sno stålbarren vha. en roterende motor og dernæst smede den til en barre igen.
  2. Dråbemønstret laves ved at bore huller i barren og dernæst smede den til en barre igen.
  3. Stigemønstret laves ved at fræse riller i barren i længderetningen med en maskine og dernæst smede den til en barre igen.

Reviews

There are no reviews yet.

Ting du måske også er interesseret i...

Ting du måske også er interesseret i...

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.