Raindrop Urtekniven - 365 lag Damaskus-stål - 180 mm

Urtekniv fra Raindrop-serien er den traditionelle japanske form for kokkekniv, du vil komme til at bruge allermest i dit køkken.

  • Fremstillingsmetode: Damaskus
  • Stålkombination: 1095/15N20
  • Knivkerne: 1095 carbon-stål
  • Rockwell-skalaen: 61 HCR
  • Bladets længde: 80 mm
  • Skaftets længde: 100 mm
  • Total længde: 180 mm
  • Skaftet: Premium oliventræ
  • Fremstillet: Vestlige Himalaya
  • Indpakning: Bæredygtig æske
100% tilfredshedsgaranti

649,99 DKK

 

Vores Raindrop-knive med et smukt fjermønster

giver dig et unikt stykke håndværk, der skiller sig ud fra andre knive på markedet. Vores knive fremstilles i det vestlige Himalaya og har et naturligt skaft af oliventræ, som gør knivene behagelige at holde på. De består desuden af 365 lag hårdt stål, så det er knive, som kan klare det meste.

 

Styrken af Damaskus-stål afhænger af antallet af lag i stålet

(hver enkelt med egenskaber, som er en anelse forskellige). Eftersom processen uundgåeligt fører til mange lag, er knivbladene utroligt holdbare og velhærdede. Knivspidsen er stærkere og splintres ikke så nemt som andre knive takket være de mange lag.

Damaskus-stål er velkendt for dets mange – synlige – lag. De mange lag bidrager ikke kun til hårdheden, men også bogstaveligt talt til udseendet af knivene.
Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.

 

 

Vi leverer alle vores knive i flotte brune eller sorte gaveæsker med messinglåse.

De er den perfekte gave til fødselsdag, jul, mærkedage og andre særlige lejligheder. Mange af vores kunder, som først har købt én kniv i Raindrop serien, køber også de andre knive. Du kan i øjeblikket købe 5 forskellige Raindrop-knive hos SevenSpoons. De 5 knive supplerer hinanden godt. Materialerne er de samme, men knivene har hver deres individuelle form og funktion.

 

Hos SevenSpoons sætter vi en ære i alle vores produkter.

For dig betyder det, at du altid kan returnere vores produkter inden for 14 dage, hvis de ikke lever op til dine behov og forventninger. Ved at henvende dig til os på kontakt@sevenspoons.dk kan du lave en aftale om at returnere din vare.

Vi garanterer nemlig, at du altid kan få pengene retur, hvis du ikke er 100 % tilfreds, se mere her.

Detaljer

  • Fremstillingsmetoden: Damaskus
  • Stål kombination: 1095/15N20
  • Knivkerne: 1095 carbon-stål
  • Rockwell-skalaen: 61 HCR
  • Blades længde: 80 mm
  • Skaftes længde: 100 mm
  • Total længde: 180 mm
  • Skaftet: Premium oliventræ
  • Fremstillet: Vest-Himalaya
  • Indpakning: Bæredygtig æske

Historien omkring Damakus-stålet

Som mange nok ved, gik Wootz-metoden og kombinationen af stålet tabt for mange hundrede år siden

men vi har erfaret, af den kombination og smedningsmetode, vores samarbejdspartner bruger, kommer ret tæt på. Vi har siden starten af SevenSpoons brugt en nær samarbejdspartner, som ligger i den berømte Himalaya-bjergkæde. Her bruger de en form for stål kaldet 1095/10N25, som bliver udvundet i nærområdet. Derefter bliver knivene smedet efter det, som efter vores mening er den rigtige Damaskus-metode. Det betyder, at vi med dette stål & vores design i Danmark og i samarbejde med professionelle kokke kan lave en kokkekniv, der skulle være det tætteste, man kommer på Wootz-stålet og -metoden.

Damaskus-stål blev først opfundet i det sydlige Indien

hvor en smed ønskede at finde en måde, hvormed han kunne gøre sit stål stærkere, mens han samtidig holdt prisen nede. Han begyndte derfor at eksperimentere med at smede to typer stål sammen, som regionen var rig på. Han brugte en type stål ved navn Wootz-stål. Det er den type stål, som nu til dags kaldes Damaskus-stål.

Styrken af Damaskus-stål afhænger af antallet af lag i stålet (hver enkelt med egenskaber, som er en anelse forskellige). Eftersom processen uundgåeligt fører til mange lag, er knivbladene utroligt holdbare og velhærdede. Knivspidsen er stærkere og splintres ikke så nemt som andre knive takket være de mange lag. Vi bruger en blanding af 1095 & 15N20, hvor 1095 er kernestålet.

Processen med at fremstille Damaskus-stål starter med

man tager 5 lag 1095 og 4 lag 15N20 stål. De anbringes skiftevis og smedes dernæst sammen til at forme barren. Barren skæres dernæst i stykker og stables igen for at skabe flere lag. Denne proces gentages for at opnå det ønskede antal lag. Når lagene er blevet skabt, er det næste skridt at få mønstret i stålet. Der kan laves mange forskellige mønstre.

  1. Snoningsmønstret laves ved at sno stålbarren vha. en roterende motor og dernæst smede den til en barre igen.
  2. Dråbemønstret laves ved at bore huller i barren og dernæst smede den til en barre igen.
  3. Stigemønstret laves ved at fræse riller i barren i længderetningen med en maskine og dernæst smede den til en barre igen.

Styrken af Damaskus-stål afhænger af antallet af lag i stålet

(hver enkelt med egenskaber, som er en anelse forskellige). Eftersom processen uundgåeligt fører til mange lag, er knivbladene utroligt holdbare og velhærdede. Knivspidsen er stærkere og splintres ikke så nemt som andre knive takket være de mange lag.

Damaskus-stål er velkendt for dets mange – synlige – lag. De mange lag bidrager ikke kun til hårdheden, men også bogstaveligt talt til udseendet af knivene.
Du skal – både med den gammeldags og med den moderne Damaskus-fremstillingsproces – udføre processen adskillige gange.


Vi samarbejder med to brødre ved navn Sufyan og Shehroz.

De er tredjegenerations smede som deres far og bedstefar. Som familie har de specialiseret sig i kokkeknive, da der ikke er særlig stor efterspørgsel efter jagtknive i deres region. Før de som brødre kom ind i virksomheden, solgte deres far kun sine knive på det lokale marked. Han er nu gået på pension, og brødrene er i gang med at videreføre familievirksomheden. De følger i deres fars fodspor, men gør også tingene lidt anderledes. der viste sig hurtigt stor interesse fra udlandet. Med den nye efterspørgsel kunne de udvide virksomheden, som nu har 8 ansatte.

Som familie har fornyelse altid betydet meget, og de går meget op i at give noget tilbage til denne gamle profession. De er medlem af den lokale knivsammenslutning og spiller en aktiv rolle i at forbedre branchen.

Vedligeholdelse

Det er vigtigt at kende sin kniv og vide, hvordan den skal behandles, så den kan holde i mange år. Herunder finder du vores tips og anbefalinger til den perfekte vedligeholdelse af din nye kniv.

Opvask

Du må ikke vaske knivene fra Sevenspoons i opvaskemaskinen. Saltet i opvaskemidlet er hverken godt for knivbladet eller for håndtaget. Vi anbefaler helt klart, at du vasker knivene i hånden under løbende lunkent vand med et mildt opvaskemiddel og en klud eller svamp, som ikke ridser. Tør knivene af med det samme. Efterlad ikke dine knive våde eller beskidte på noget tidspunkt. På den måde undgår du misfarvning og rust.

Carbonstål

Carbon-knive er en ståltype med et højt indhold af kulstof. Dette gør, at kniven kan holde skæret længe og er nem at slibe op. Bagsiden af medaljen er dog, at det kan ruste rimeligt nemt, så det kræver vedligeholdelse med olie. Carbonstål er også kendt for at skifte farve til en nærmest gråblå farve – kaldet patina. Det gør knivene mere modstandsdygtige og giver dem personlighed.

HUSK at slibe jævnligt – hold knivsæggen skarp

Skarphed er vigtig, både for maden og sikkerheden. En skarp kokkekniv skærer rene lige snit i stegen frem for at flosse kødet, så saften løber fra.Brug enten et strygestål eller en knivsliber med keramisk slibesten til den daglige/ugentlige slibning og vedligeholdelse af knivsæggen på dine kokkeknive. Strygestålet/knivsliberen holder knivsæggen skarp ved at rette små hak og skævheder ud. Knive i carbonstål kan gøres utroligt skarpeog vil med tiden skifte farve og få et nærmest blåligt skær.Vi synes, det giver kokkekniven personlighed.

Unikke knivhåndtag

Det er vigtigt at huske på, at Damaskus knive fra SevenSpoons har et håndtag af ubehandlet naturlige træ gør alle håndtag unikke og betyder samtidig, at de skal behandles forsigtigt. Vores knive må IKKE komme i opvaskemaskinen. Det kan håndtaget nemlig ikke tåle. Vi anbefaler desuden, at du en gang om måneden dypper håndtaget på knivene i olie, som træet har godt af.

 

Husk at bruge olie efter vask

De fleste af vores knive er lavet i carbonstål, og fordi det ruster meget nemt,kræver det, at knivene ofte smøres med olie/voks. En god olie er efter vores overbevisning en syrefri olie uden alle mulige tilsætningsstoffer.

FAQ

Hvilken kvalitet har de knive, I sælger?

Vi sælger knive af den allerstørste kvalitet. Vi har nemlig 14 års erfaring i branchen og et direkte samarbejde med professionelle producenter. Vores knive er fremstillet i hånden og testet af professionelle kokke, før de sættes til salg på vores webshop.

Er Damaskus-stål et godt alternativ til Wootz-stål?

Til vores Damaskus-knive anvender vores samarbejdspartnere i Himalaya-bjergene en ståltype kaldet 1095/10N25. Stålet, som smedes efter deres helt egen metode, er professionelt designet og det tætteste, du kommer på Wootz-stål.

Hvordan kan jeg forhindre, at mine knive af carbon-stål ruster

Vi leverer vores knive i en æske sammen med en lille flaske med olie. Vi har desuden allerede smurt knivskaftet ind i olie. Det hjælper med til at vedligeholde knivene og fastholde den høje kvalitet. Derudover er det godt at tage følgende forholdsregler:

  • Vask knivene med lunkent vand og tør knivene af efter vask
  • Smør forsigtigt bladet med olie efter vask
  • Dyp skaftet i olie natten over en gang om måneden

Kan jeg prøve jeres knive, før jeg køber?

Ja, du kan besøge vores showroom i Fredericia. Og du kan være sikker på, at vi leverer samme kvalitet som den, du kan se der.

Hvilke betalingsmetoder accepterer I hos “Sevenspoons”?

Hos “Sevenspoons” accepterer vi Visa, MobilePay (Danske Bank), Master Card, Maestro, DK card og Viabill.

Er mine personoplysninger og kreditkortoplysninger sikre, når jeg handler online?

Vi sikrer alle personoplysninger og kreditkortoplysninger gennem kryptering, når du handler online. Vi bruger de bedste IT-løsninger, så vi kan sikre vores kunders fortrolighed og datasikkerhed.

Hvordan kan jeg spore min ordre?

Du kan spore den vha. det sporingsnummer, du modtager sammen med din ordrebekræftelse på e-mail.

Hvordan vil jeg modtage min ordrebekræftelse?

Du vil modtage en e-mail med bekræftelse. Vi sender den til den e-mail adresse, du brugte på vores webshop, da du afgav din ordre.

Hvad koster levering?

Leveringsomkostningerne afhænger af din adresse. De vil blive anført i forbindelse med betaling. Vi tilbyder dog gratis levering ved ordrer over 599 kr

Hvad er jeres leveringstid?

Leveringstiden vil være 2-4 hverdage efter behandling af din ordre. Du kan gå ind på vores leveringsside. Her kan du finde yderligere oplysninger.

Hvad er jeres returneringspolitik?

Du kan returnere dit købte produkt i {365 } dage. Vi tager ikke imod returnerede produkter efter den periode. Og de købte produkter skal opfylde betingelserne i vores returneringspolitik. Hvis du ønsker at returnere en vare, skal du bestille en returseddel, som du kan finde her.

365 dages returret

Din sikkerhed for høj kvalitet

Anbefalet af kokke

I hele Danmark

GRATIS LEVERING

Dag til dag levering, lige ti døren

Ting du måske også er interesseret i...

Ting du måske også er interesseret i...

Tilbud!

Mikaruta Gyuto

799,99 DKK
Tilbud!

Mikaruta Collection

2.499,99 DKK
Tilbud!

Mikaruta Santoku

799,99 DKK
Tilbud!

Mikaruta Brødkniven

699,99 DKK
Tilbud!

Raindrop Collection

4.299,00 DKK
Tilbud!

Sort Forskærersæt

1.399,99 DKK
Scroll til toppen