Hvilken del af kyllingen er mest rentabel at købe og til hvilke retter: en komplet opdeling af slagtekroppen (infografik)

Der er nogle stykker, der egner sig bedre til suppe, mens andre egner sig til kebab.

Forskellige dele af kyllingen viser sig bedre til forskellige retter / foto depositphotos.com

Kylling er en af de mest populære kødtyper takket være dens smag. Vi har fundet ud af, hvilken del af kyllingen der er den lækreste, og hvilke stykker der er bedst at bruge til hvad.

Hvilken del af kyllingen er bedst til suppe og pålæg?

Det er svært at forestille sig noget bedre på de kolde aftener end en skål varm suppe. Men ikke alle ved, hvilken del af kyllingen der er bedst til suppen.

For at mætte vandet med smag og fedt er det bedre at tage saftige stykker. Derfor er lår og skank med mere fedt kød bedst til dette formål. Af samme grund er det bedre at købe dem, hvis du planlægger at grydestege, bage eller stege kyllingen. Der er også billigere muligheder – hals og ryg.

Adskillelse af en kyllingekrop / infografik af ViAdskillelse af kyllingekroppe / infografik fra Vi

Der er også en del af fuglen, som det er bedre ikke at tage til bouillon – filet. Nogle mennesker undrer sig: Hvilken del af kyllingen er en filet? Svaret er ganske enkelt, for vi taler om brystet, som består af hvidt, næsten magert kød. Det er kun værd at lave bouillon af det, hvis du beslutter dig for at tabe dig.

Alt dette gælder for, hvilken del af kyllingen der er bedst til at blive kold, for hele pointen er at skabe en stærk bouillon.

Skankene og lårene har nok fedt, kollagen og smag til at være fremragende kolde udskæringer. Vinger og fileter er nyttige som fyld, men giver ikke bouillon styrke. Den hemmelige ingrediens kan være kyllingefødder på grund af deres høje kollagenindhold.

Hvilken del af kyllingen er bedst til kebab, bagning og stuvning?

Det er bedst at tage stykker af lår og fileter til dette formål. På den måde kan du tilfredsstille folk, der foretrækker fede eller mere møre dele af kyllingen. Desuden er det praktisk at marinere og spidde dem.

Fileter er også et godt valg, hvis du vil bage kødet eller koge det og bruge det i en salat.

Lår og skank er bedre til at stege – fedtet i dem giver dig også mulighed for at tilberede en meget velsmagende og fyldig sauce.

Hvilken del af kyllingen er mest usund?

Der er ikke noget sundt i de mest usunde stykker kylling – kun fedt og kolesterol. Og hvad er den fedeste del af kyllingen? Det er rigtigt, skindet. Det kan også være farligt på grund af mulige klorrester, som skruppelløse mennesker bruger til at få gammel kylling til at se salgbar ud.

I den forbindelse er det bedre at spise kylling, hvor skindet er fjernet på forhånd. Kyllingevinger, som indeholder en masse “skind”, er også skadelige.

Men hvis det ikke stopper dig, er det vingerne, der er bedst til at stege og tilberede snacks.

Tidligere har Vi fortalt, hvordan man steger kød på en pande, hvis det er svinekød.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet