Sprøde, gyldne bunniki vil appellere til alle kartoffelelskere.
Kartoplyaniki – opskrift på vores landsmand / af depositphotos.com, skærmbillede YouTube
Smagfulde kartoplyaniki vil ikke efterlade nogen kartoffelelsker ligeglad. Vi udgiver en traditionel opskrift fra Ivano-Frankivsk-regionen, som er kendetegnet ved en særlig appetitlig sprød skorpe. Der kaldes denne ret “burniki”, fordi de i stedet for “kartoffel” siger “burka”.
Kartoplyaniki er lavet af kartoffelmos, som tilsættes to typer mel og steges på en pande eller i ovnen. Den traditionelle opskrift er meget enkel, så for variationens skyld kan du tilføje fyld af svampe, kål eller grøntsager. vores landskvindee kartoplyaniki med tilsat kød eller skind er meget velsmagende.
Sådan laver du traditionelle kartoplyaniki – opskrift trin for trin
Ingredienser:
- kartofler – 1,5 kg;
- hvedemel – 3 spiseskefulde;
- majsmel – 100 g (og et par skefulde til at drysse med);
- salt og peber efter smag;
- olie til stegning.
Kog kartoflerne, til de er møre (20-30 minutter). Skræl dem, og mos dem med en kødhakker eller en kartoffelmoser. Salt blandingen, og hæld først hvedemelet i (for at undgå, at stykkerne falder fra hinanden) og derefter majsmelet (for at gøre det blødt).
Ælt dejen med hænderne, indtil den bliver en ensartet masse. Hvis blandingen falder fra hinanden og ikke holder sammen, kan du hælde et par skefulde olie i eller piske et æg i og derefter blande igen.
Før du laver kartoffelfrikadellerne, skal du dyppe dem i maizena, så de bliver sprøde. Drys mel på bordet, og brug våde hænder til at forme bunniki – du kan lave dem store, så de passer til hele panden, eller små. Fyld dem med majs, og læg dem på en varm pande med opvarmet olie.
Kartoplypaniki med svampe / depositphotos.com
Kog kartoplyaniki i en stegepande ved lav varme, så de bliver kogt indefra. Hvis olien absorberes undervejs, fyldes den op. Steg små stykker i 2-3 minutter på hver side. Store – 10 minutter på hver side, og vend dem med en bred skål. Serveres som brød til supper, bouillon og saucer.
Hvis du tilbereder kartoffelbunniki med kål, kød eller svampe, skal du tilføje allerede tilberedt fyld i dejen. Kål kan tages både rå og som sauerkraut. Steg ingredienserne, indtil de er kogte, og læg dem ud på en tyndt udrullet bund. Form derefter produkterne, og tilbered dem på samme måde som kartoffelfrikadeller uden fyld.