Her er 14 supersunde fødevarer, som du kan have i dit spisekammer i lang tid

Med quinoa, mandelsmør og meget mere.

Superfoods skiller sig ud ved at være meget sunde / Vi-collage

Udtrykket “superfoods” henviser til særligt næringsrige fødevarer, der giver mange vigtige sundhedsmæssige fordele.

Eksempler er nødder, frugt og grøntsager. I modsætning til friske råvarer kræver superfoods, som du kan opbevare i dit spisekammer, ikke nedkøling. Mange af dem kan holde sig friske i spisekammeret i månedsvis, hvilket er endnu en grund til at have dem ved hånden, skriver Realsimple.

Chiafrø

Ud over at være en god kilde til antioxidanter og mineraler er chiafrø også rige på fibre og omega-3-fedtsyrer.

Grøn te

Den har imponerende antiinflammatoriske og immunstimulerende egenskaber, og ifølge forskning kan den beskytte hjernen mod aldring.

Pistacienødder

De kan opbevares i op til seks måneder ved stuetemperatur og opbevares bedst et køligt, mørkt sted, f.eks. i et spisekammer. Pistacienødder er en komplet kilde til planteprotein, rig på fibre, kalium og sunde umættede fedtstoffer. På grund af deres imponerende ernæringsprofil kan pistacienødder ifølge en undersøgelse hjælpe med at bekæmpe inflammation i kroppen og kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Mandelolie

Da mange nødder betragtes som superfood, anses nøddesmør også for at være ekstremt sunde, så længe de ikke indeholder for meget palmeolie eller tilsat sukker. Mandelsmør er en af de sundeste nøddesmør, du kan købe, og er en god kilde til protein, E-vitamin og magnesium.

Et glas mandelsmør kan holde sig i dit spisekammer i mindst fem måneder og kan ofte spises selv efter udløbsdatoen.

Farro

Farro er et gammelt korn, som kan opbevares i spisekammeret i ca. seks måneder. I modsætning til hvide ris er farro rig på fibre, protein, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Ifølge forskning forbedrer det også hjertesundheden og fordøjelsen på grund af det imponerende fiberindhold.

Quinoa

Dette er en ældgammel kornsort, som kan holde sig i dit spisekammer i omkring et år. Quinoa er også en fremragende kilde til fibre og protein. Desuden indeholder det alle ni essentielle aminosyrer og er glutenfrit.

Linser

Linser og andre bælgfrugter som bønner og ærter er basisvarer i spisekammeret og kan holde sig friske i tre år. De giver masser af fibre og mættende protein og er en god kilde til B-vitaminer, som hjælper kroppens celler med at fungere korrekt.

Hvidløg

Det betragtes som en superfood på grund af dets mange sundhedsmæssige fordele. Ud over at reducere risikoen for hjertesygdomme og styrke immunforsvaret er hvidløg også rigt på antioxidanter.

For at maksimere fordelene ved hvidløg skal du knuse, skære eller hakke det og lade det ligge i 10-15 minutter før tilberedning for at aktivere det naturlige allicin, en kraftig antiinflammatorisk forbindelse.

Ekstra jomfru olivenolie

Det er en kilde til enkeltumættede fedtsyrer, som kan hjælpe med at reducere inflammation. Den indeholder også en imponerende mængde polyfenoler og vitamin E og K. Hvis du opbevarer olivenolie et køligt, mørkt sted, f.eks. i et spisekammer, kan den holde sig i flere måneder.

Gurkemeje

Det er en kilde til antioxidanter og hjælper også med at bekæmpe inflammation. Gurkemeje kan også hjælpe med at reducere gigtsymptomer, forebygge Alzheimers sygdom og lindre tarmproblemer som fordøjelse og halsbrand. Uanset hvor du opbevarer krydderiet, vil det holde sig friskt i flere år.

Søde kartofler

Yams har faktisk et højt indhold af A-vitamin og er fuld af hjertesundt kalium og fibre. Selv kulhydratindholdet fortjener at blive nævnt, fordi det består af komplekse kulhydrater, som det tager længere tid at fordøje, og som er meget sundere end deres purerede modstykker. En hel yams kan holde sig omkring en måned i dit spisekammer.

Alger

Lufttang fungerer måske ikke for alle, men hvis du kan lide det, kan du overveje at købe nori, en type tørret spiselig tang, der ofte bruges i sushi, til at have i dit spisekammer. De holder sig friske i ca. tre år og indeholder K-vitamin, folinsyre, jod og fibre.

Mandler

Disse nødder har mange fordele, herunder forbedring af tarmmikrobiomets sundhed, reduktion af inflammation og hjælp til stofskifte, blodsukkerregulering og hjernefunktion.

Jordnøddesmør

Ligesom andre nøddesmør er peanutbutter rig på protein. Det indeholder også hjertesunde enkeltumættede fedtstoffer og er fyldt med vigtige vitaminer og mineraler, herunder imponerende mængder af antioxidant E-vitamin og magnesium.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet