Hvad skal man lægge frø i blød i før plantning for at få dem til at spire dobbelt så hurtigt: et vidundermiddel

Vi fortæller dig, hvad du skal lægge frø i blød i for at få dem til at spire hurtigere – et simpelt DIY-trick fra erfarne grøntsagsgartnere.

Hvad skal man lægge frø i blød i for at få dem til at spire hurtigere / af depositphotos.com

Mange grøntsagsgartnere har ikke travlt med at købe dyre præparater til haven – småmidler fra hjemmemedicinskabet viser sig nogle gange ikke at være mindre effektive. De kan f.eks. bruges til at fremskynde og øge spiringen. Vi fortæller dig, hvad du skal lægge tomatfrø i blød i før plantning, samt andre grøntsagsafgrøder, og hvordan du gør det korrekt.

Sådan lægger du frø i blød i hydrogenperoxid

Almindelig 3% hydrogenperoxid kan hjælpe, hvis du har brug for at desinficere frø og øge deres spiring. I det første tilfælde producerer peroxidbehandlede frø planter med stærkere immunitet og stressmodstandsdygtighed over for forskellige vejrforhold. Derudover blødgør peroxid frøkappen – frøene spirer hurtigere og giver bedre spiring. Efter en sådan behandling giver tomater f.eks. en spireevne på 90 % og majs 95 %.

Hvad kan lægges i blød i peroxid og dets vandige opløsning:

  • Tomater;
  • agurker;
  • peberfrugter;
  • courgetter;
  • kål;
  • majs;
  • græskar;
  • auberginer og andre.

Det er især godt, bemærker grøntsagsgartnere, at bruge opløsningen til frø, der spirer tæt – for eksempel peber, gulerødder, dild og persille.

Det er vigtigt: draperede frø, indkapslede frø og tomathybrider af velkendt udvalg behøver ikke at blive gennemblødt – de er allerede klar til såning.

Tidligere fortalte vi dig, hvordan du vælger de rigtige frø til kimplanter for ikke at købe en falsk.

Sådan lægger du peberfrø i blød i hydrogenperoxid (og andre afgrøder) for at ætse dem:

  • Hæld 3% peroxidopløsning over frøene;
  • lad stå i 15-20 minutter;
  • Skyl med rent vand og tør.

Skylningen skal ske for at vaske al peroxid af. Før peberfrø eller andre frø lægges i blød, skal de også gennemgås, og de sundeste og bedste skal vælges.

Sådan lægger du tomat-, agurk-, kål- og courgettefrø i blød:

  • fortynd 1 spsk. 3 % peroxid i 0,5 liter vand;
  • hæld det over frøene, og lad det stå i 12 timer.

Hvis det er muligt, anbefales det at skifte denne opløsning hver 4. time.

Sådan lægges frø af peber, gulerødder, aubergine og andre tætte afgrøder korrekt i blødDen samme opløsning bruges, men frøene lægges i blød i 24 timer, og hvis det er muligt, skiftes opløsningen hver 4. time.

Sådan lægger du dildfrø i blød i hydrogenperoxid (persille, selleri, pastinak, fennikel): De anses også for at være tætte, men de bruger ufortyndet peroxid – det hældes over frøene og står i 30 minutter, og derefter vaskes og tørres de.

Det er vigtigt: Frøene må ikke lægges i blød i metalbeholdere, da metallet vil reagere med peroxiden og oxidere.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet