Kartoffelmos bliver meget mere smagfuld, hvis man tilsætter en billig ingrediens under tilberedningen.
Hvad skal man tilsætte til kartoffelmos for at få smag / collage af Vi, foto af depositphotos.com
Kartoffelmos er i sig selv meget velsmagende, og mange mennesker har et favorittilbehør. Men der er ingen grænser for perfektion. Denne ret kan gøres endnu bedre ved at inkorporere en ingrediens, som alle køkkener har.
Vi taler om hvidløg. Denne beskedne grøntsag vil forvandle en almindelig kartoffelmos til et kulinarisk mesterværk. Du bør dog ikke lægge produktet i garnituren rå, ellers ødelægger du alt. Læs nedenfor, hvorfor der tilsættes hvidløg til kartoffelmos, og hvordan du tilbereder det.
Hvad kan man tilføje til kartoffelmos for at give smag?
En win-win-mulighed for, hvad man kan tilføje til kartoffelmos i stedet for smør, er at ristet hvidløg. Vi garanterer, at denne variant af retten vil behage selv dem, der ikke kan tåle lugten af hvidløg. Efter bagning mister grøntsagen helt sin skarphed og bliver velduftende og sødlig. Smagen af dette krydderi er simpelthen ubeskrivelig.
Til stegt hvidløgTag de hele hoveder, uden at dele dem i fed, og skær toppen af. Læg hvidløgene på en bageplade med den afskårne side opad. Dryp med olie og drys med dine yndlingskrydderier, og dæk med folie. Bag i 60 minutter ved 200°. Den færdige grøntsag bliver pastaagtig og kan nemt presses ud af skallen.
Du kan også tilberede hvidløg i mikrobølgeovnen – opskriften er ikke anderledes, men i stedet for folie pakkes grøntsagen ind i pergament. Kog i 10 minutter ved maksimal effekt.
Nu ved du, hvad du skal tilsætte kartoffelmosen for at få en fantastisk smag. Hvidløgspasta skal blandes i retten, når den æltes sammen med mælk og salt. Kartoffelmosen med ristet hvidløg bliver aromatisk og kongeligt lækker.
Og hvis du stadig har en rest ristet hvidløg, skal du ikke smide den væk. Det er en ægte delikatesse, som vil forbedre næsten enhver ret – pilaf, fisk, kødsovs osv. Det er især lækkert at smøre på sandwich.