Spred aske under træer og buske før begyndelsen af febr: et trick fra gartnere

Du kan gøde frugttræer og almindelige planter med aske.

Aske er en billig og enkel gødning / foto depositphotos.com

Erfarne gartnere har længe vidst, at aske som gødning til planter og træer er en fremragende mulighed. I dens sammensætning er der sporstoffer og mineraler, blandt andet kalium, magnesium og calcium. De er alle nyttige og nødvendige for væksten.

Sådan gøder du med aske

Aske kan købes eller fremstilles selv, hvis du bor i et privat hus. For at få det skal du brænde kul eller træ helt af. Tjek, at der ikke er store stykker eller andre urenheder, som kan skade planterne.

For at gøre kulaske som gødning egnet til din køkkenhave skal jorden have en lav pH-værdi, fordi den indeholder alkaliske elementer.

Sådan gøder du med kulaske:

  • Spred det tyndt ud over jorden;
  • vent på, at regnen trænger ned i jorden;
  • Hvis vandet har skyllet al asken væk, skal du gentage proceduren.

Prøv ikke at overdrive, så du ikke skaber en overflod af alkaliske elementer i jorden. Lad os nu se på, hvilke planter træaske er velegnet til som gødning.

Hvad kan gødes med træaske

Aske som gødning i køkkenhaven er ikke egnet til alle planter. Det hele afhænger af deres behov for sporstoffer.

Læs også her:

Aske som gødning til grøntsager egner sig bedst til tre grupper:

  • agurker, tomater, peberfrugter, kål og auberginer;
  • courgetter, græskar, vandmelon og melon;
  • løg og hvidløg.

Den er også fremragende til træer. Æble-, pære-, kirsebær-, blomme-, abrikos- og ferskentræer vil belønne dig med en god høst. Sådan gøder du frugttræer med aske: Spred det rundt om stammen, men ikke for tæt på for ikke at skade rødderne.

Derefter kan du vende jorden lidt med en spade og vande den. Det vil fremskynde hele processen – det vil hjælpe med at opløse næringsstofferne og fastholde dem i jorden.

Tidligere fortalte Vi, hvordan man opbevarer gødning korrekt, og hvad der er det bedste sted til dette.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet