Tilberedning af soltørrede tomater i mikrobølgeovnen: trin-for-trin-opskrifter til hjemmet

Soltørrede tomater kan tilsættes til pasta, pizza eller bruschetta.

Sådan laver du tørrede tomater derhjemme / foto depositphotos.com

Normalt tilberedes tørrede tomater i tørretumbleren, men det er ikke alle, der har dette dyre husholdningsapparat. Derudover trækker det en masse elektricitet. Lad os se, hvordan man tilbereder tørrede tomater i ovnen.

Sådan tilbereder du soltørrede tomater i ovnen

Med denne mængde ingredienser kan du tilberede tre krukker på 250 gram. Det skal du bruge:

  • tomater – 2,2 kg;
  • hvidløg – 6-9 fed;
  • salt, sukker – efter smag;
  • timian – 0,5 tsk;
  • rosmarin – 0,5 tsk;
  • tørret basilikum – 0,5 tsk;
  • oregano – 0,5 tsk;
  • vegetabilsk olie – 300-350 ml.

Det er bedst at vælge “fløde”-tomater til denne opskrift. Vask dem, skær dem i halve og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med pergament. Skiverne kan placeres tæt sammen, da de vil skrumpe i størrelse. Drys salt og sukker på toppen, og sæt dem i ovnen. Tør i ovnen i 12 timer. De første 4 timer tilberedes de ved 110 grader (top/bund med varmluft). Derefter skal vi sænke temperaturen til 90 grader og lade dem stå i yderligere 4 timer. Den resterende tilberedningstid er ved 70-80 grader.

Glem ikke at tjekke tomaterne, så de koger jævnt og ikke brænder på. Skær hvidløget i skiver. Bland krydderierne sammen, og tilsæt dem og hvidløgene til tomaterne. Bland det grundigt, og fordel det i steriliserede glas. Hæld olie opvarmet til 70 grader celsius over halsen. Disse tørrede tomater kan opbevares i køleskabet i et år.

Du kan også tilberede soltørrede tomater hurtigt og uden ovn.

Soltørrede tomater – opskrift i mikroovn

Du behøver ikke at gå den komplicerede vej for at lave soltørrede tomater – opskrifter på denne ret kan være meget enklere, lettere og billigere. Hvis du vil lave dem derhjemme på en halv time, så gør det:

  • 100 milliliter olivenolie;
  • 20 tomater;
  • to teskefulde provencalske krydderurter;
  • fire gram salt;
  • 8-10 fed hvidløg.

Vælg kødfulde, faste tomater. Vask dem, og skær dem i halve, små i halve, eller i kvarte, store. Dernæst skal du fjerne kernerne. Det er mest praktisk at gøre det med en ske. Krydr grøntsagerne med krydderier.

Læg stykkerne på en tallerken, og tilbered dem i mikrobølgeovnen i seks minutter på maksimal effekt. Lad dem køle af, og dræn saften, hvis den kommer frem. Gentag derefter opvarmningen to gange mere.

Overfør tomaterne til en tør og ren beholder, det kan være en krukke eller en praktisk bakke. Tilsæt hvidløgsfeddene, der er skåret i skiver, eller pres dem. Hæld olien over – den skal dække grøntsagerne helt. Opbevar tomaterne i køleskabet, men husk, at du skal spise dem så hurtigt som muligt.

Soltørrede tomater – hvad kan man spise dem til?

Soltørrede tomater er en fantastisk tilføjelse til enhver pizza, bruschetta eller sandwich. De kan også bruges i en spændende salat eller på en pizza.

Sådanne tomater vil vise sig perfekt på en tallerken i selskab med oste, oliven og tørret kød med vin til gæsterne.

Samtidig er der ingen grund til at begrænse sig – du kan skabe enhver kombination, der passer til din smag.

Tidligere fortalte Vi, hvordan man tilbereder hjemmelavet kage Tre glas.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet