Ernæringseksperter har udpeget 5 ‘dårlige’ fødevarer, der er gode for dit hjerte

Mange fødevarer med højt fedtindhold indeholder andre vigtige hjertesunde næringsstoffer.

Disse fødevarer vil gøre dit hjerte mere godt end ondt / Vi Collage, foto depositphotos.com, pixabay.com

Når det gælder ernæring for hjertesundhed, er der ikke altid nogle fødevarer, der er “dårlige” og andre, der er “gode”. Mættede fedtstoffer betragtes f.eks. af nogle som “dårlige”, fordi et overskud af dem kan øge kolesteroltallet og den samlede risiko for hjertesygdomme. Men som ernæringsekspert Deborah Murphy skriver i en artikel for Eatingwell, behøver sådanne “dårlige” fedtstoffer ikke at blive helt elimineret. Faktisk indeholder mange fødevarer med højt fedtindhold andre vigtige næringsstoffer, som kan bidrage til hjertesundheden.

Eksperterne i artiklen nævner fem “dårlige” fødevarer, som du ifølge eksperterne faktisk bør spise for at forbedre din hjertesundhed.

1. Frøolier

Ifølge ernæringsekspert Alexandra Caspero viste en nylig stor metaanalyse, at udskiftning af nogle mættede fedtstoffer med flerumættede fedtstoffer (som f.eks. frøolier) er forbundet med en reduceret risiko for hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes.

Som Dr. Dariusz Mozaffarian påpeger, har undersøgelser sammenlignet forskellige olier med hinanden og fundet ud af, at frøolier klarer sig godt, når det gælder hjertesundhed, selv når de sammenlignes med olivenolie.

2. Fuldfede mejeriprodukter

Ny forskning viser, at sammenhængen mellem fuldfede mejeriprodukter og risikoen for hjertesygdomme ikke er så klar som tidligere antaget. Desuden har forskning vist, at de, der får deres mættede fedtstoffer fra ost, yoghurt eller fisk i stedet for oksekød eller smør, er mindre tilbøjelige til at få hjertesygdomme.

Specifikt viser undersøgelser, at yoghurt og fermenterede mejeriprodukter har en stærk forbindelse til lavere forekomst af hjertesygdomme.

3. Hele æg

Eksperterne er enige om, at du ikke skal opgive æg helt. American Heart Association siger, at du kan spise 1 til 2 hele æg om dagen. Det skyldes, at de fleste undersøgelser af æg og hjertesundhed enten har vist en reduceret risiko eller ingen sammenhæng mellem indtagelse af æg og risikofaktorer for hjertesygdomme, hvis de indgår i en sund kost.

4. Fedtholdig salatdressing

Fedt er en vigtig faktor for at give smag til en salat og bør ikke undgås. Faktisk indeholder de fleste fedtfri dressinger mere sukker for at forstærke smagen. Og så er fedtet i salatdressing ikke kun nødvendigt for smagen. Det hjælper dig også med bedre at optage de fedtopløselige vitaminer, der findes i salat, som f.eks. vitamin A, E, D og K.

Og hvis det at spise en lille smule mættet fedt i din dressing betyder, at du spiser grøntsager – så er det det hele værd. Undersøgelser har vist, at de, der spiser flere fibre (fra f.eks. salater), har en lavere risiko for hjertesygdomme.

5. Mørk chokolade

“Chokolade, især mørk chokolade, indeholder flavanoler, en type antioxidanter, der kan bidrage til blodtrykket og den generelle hjertesundhed,” siger Beth Stark, RDN, LDN, registreret diætist. “For eksempel hjælper flavanolerne i mørk chokolade med at udvide og afslappe blodkarrene, hvilket øger blodgennemstrømningen og kan sænke blodtrykket.”

Tidligere har ernæringseksperter udnævnt nødden. som er bedst til at bremse aldring.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet