Jernmangel er almindeligt og kan få dig til at føle dig dårligere tilpas. Men det er nemt at genopbygge det i kroppen, hvis man ved, hvor der er mest jern i maden.
Hvad løfter mest jern fra fødevarer / Collage: Vi, foto: pixabay, instagram.com/dr.nezgovorova/dr.nezgovorova/dr.nezgovorova/
Det vil du lære:
- Hvad er det bedste at spise mod jernmangel?
- Hvilke fødevarer har et højt indhold af jern
Jern er et af de vigtigste mikronæringsstoffer for kroppen, da det er afgørende for dannelsen af hæmoglobin, transport af ilt og opretholdelse af energi. Jernmangel kan føre til træthed, svaghed og endda anæmi. Derfor er det vigtigt at vide, hvilke fødevarer der indeholder jern i store mængder.
Hvis du kunne lide dette materiale, er du måske interesseret i: Ernæringseksperter har udpeget produkter, der kan hjælpe med at berolige en person.
Vi fandt ud af, hvad der løfter jern mest, ved hjælp af råd fra ernæringsekspert Galina Nezgovarova, der fortalte i luften “Snidanok z 1+1”, hvad der er bedre at spise.
Ifølge hende er det først og fremmest nødvendigt at indtage kød, lever, indmad, fisk, uraffinerede vegetabilske olier, korn og naturlige søde sager for at forhindre udviklingen af anæmi.
Hvis vi taler om, hvilke frugter og grøntsager der indeholder meget jern, ligger spinat i spidsen – en af de førende blandt grønne grøntsager, som indeholder op til 2,7 mg jern pr. 100 g. Den er også rig på C-vitamin, som hjælper med at optage jern.
Broccoli, grønkål, rødbeder og græskarkerner er også rige på jern. Blandt frugter er granatæble, æbler, hindbær og jordbær de bedste valg til jerntilskud.
Hvem er Galina Nezgovorova?
Galina Nezgovorova er ernæringsekspert, gastroenterolog, ernæringsekspert, læge af højeste kategori, som har en arbejdserfaring på næsten 30 år.
Lægen udfører konsultationer og diagnostik inden for stofskiftesygdomme. Hun behandler sygdomme i mave-tarmkanalen – mavesår, gastritis, pancreatitis, nyresygdomme osv.
Hvis du opdager en fejl, skal du markere den nødvendige tekst og trykke på Ctrl+Enter for at informere redaktionen.