Grøntsager holder sig friske meget længere: Opbevaringsmetoder, som ikke alle kender

For at holde grøntsagerne friske i længere tid er det vigtigt at vide, hvor og hvordan man opbevarer dem korrekt.

Sådan holder du grøntsager friske i lang tid / Collage: Vi, foto: pixabay.com

Det vil du lære:

  • Hvordan man opbevarer grøntsager korrekt
  • Hvor er det bedst at opbevare krydderurter
  • Sådan fryser du grøntsager korrekt

At købe friske grøntsager er en god måde at holde din kost sund og nærende på. Men det er ikke altid muligt at spise dem, før de begynder at blive dårlige. Heldigvis er der nogle nyttige tips, som kan hjælpe med at forlænge deres holdbarhed, skriver Daily Express.

Vi har lært, hvordan man opbevarer grøntsager korrekt.

Måske er du også interesseret i: Fordele i skrællen: 6 frugter og grøntsager, der ikke bør skrælles – liste.

De fleste grøntsager bør opbevares på et køligt, tørt sted. Nogle, som f.eks. tomater, kan dog have gavn af et varmt miljø for at hjælpe dem med at modnes. Den ideelle opbevaringstemperatur for de fleste grøntsager er mellem 5 og 10 °C.

For løg og kartofler Det er vigtigt at vælge et mørkt, køligt sted, da direkte lys kan få dem til at spire eller ødelægge hurtigt. Opbevaring i papirposer eller i kasser hjælper med at undgå dette.

Bladgrøntsom f.eks. salat eller spinat skal vaskes og tørres grundigt, før de opbevares. Det er bedst at pakke dem ind i køkkenrulle for at hjælpe med at absorbere overskydende fugt og derefter lægge dem i en beholder eller plastpose med lås. Hvis det er muligt, er det en endnu mere effektiv metode at opbevare grønt i lufttætte beholdere.

Avocadoer og tomater opbevares bedst ved stuetemperatur og uden direkte sollys. Så kan de modnes og holde sig friske.

Infografik over, hvor længe frugt og grønt kan opbevares i køleskabetHvor længe frugt og grønt kan holde sig i køleskabet / Infografik: Vi

Nedfrysning af mad

Hvis du ikke har tænkt dig at bruge dine grøntsager lige foreløbig, kan du fryse dem ned for at konservere dem. Det gør du ved at vaske, hakke og tilberede grøntsagerne grundigt og derefter lægge dem i en lufttæt beholder eller en særlig frysepose. Det er vigtigt, at der ikke er luft i posen, da det kan føre til frostsprængninger, som forringer fødevarernes kvalitet.

Frysning bevarer grøntsagernes smag og konsistens, så det er vigtigt ikke at sætte fryseprocessen på pause. Hvis du planlægger at fryse grøntsager, skal du gøre det så hurtigt som muligt efter købet. Jo tidligere du forbereder grøntsagerne til nedfrysning, jo bedre bevarer de deres smag og sundhedsmæssige fordele.

Hvad er Daily Express?

Daily Express er en daglig tabloidavis, der udkommer i Storbritannien.

Udgivelsen er flagskibsavis for Express Newspapers, et datterselskab af Northern & Shell, hvis eneste ejer er Richard Desmond.

Hvis du opdager en fejl, bedes du markere den nødvendige tekst og trykke på Ctrl+Enter for at informere redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet