Hvilken del af svinekødet skal man bruge til koteletter, kebab og koteletter: en detaljeret guide (infografik)

Lad os finde ud af, hvilken del af svinekødet der er den blødeste, og hvad den bruges til, samt hvad man kan tilberede af andre dele af slagtekroppen.

Hvilken del af svinekødet er bedst til kebab og andre retter / depositphotos.com

Når man køber svinekød, er det ikke alle, der kan orientere sig om, hvad man skal tage på koteletter, og hvad man skal tage på kebab, og om der overhovedet er nogen forskel. Der er en forskel, og en væsentlig en, da forskellige dele af slagtekroppen har forskellige egenskaber, der påvirker smagen af retten og tilberedningsteknologien. Lad os finde ud af, hvilken del af svinekødet der er bedst til kebab, hvad der egner sig til koteletter, pilaf eller koteletter, og hvad der skal bruges til at lave kolde kager.

Hvilken del af svinekødet er bedst til kebab og andre retter?

Nogle gange opstår spørgsmålet: Hvilken del af svinekødet er kødet? Eller hvilken del af svinekødet er bedst – bagsiden eller forsiden? Det er umuligt at sige entydigt, at den ene del af kødet er bedre end den anden, det kommer helt an på, hvad du vil lave af dem.

  • Hvilken del af svinekødet er bedst til koteletter?

Til koteletter tager man normalt fedt svinekød, så koteletterne bliver saftige. Passende gammon (nakke), for- og bagskinke, spidsbryst.

  • Hvilken del af svinekødet er bedst at stege på panden?

Perfekt til Lænd – Hvilken del af svinekødet er det? Det er navnet på det kød, der sidder på ryggen langs rygraden. Man tager også lænd – Forresten, hvis vi taler om, hvilken del af svinekødet der er magert, så er det kammen, som anses for at være det magreste og mest møre kød. Det er fremragende til bøffer og kebab.

Nogle gange forstås lænd som et stykke kød uden ben, men det er ikke sandt. Svinekød er udbenet, fedtfrit kød og kan skæres fra enhver del af slagtekroppen.

Også lækkert stegt ører og knoerDe bruges normalt til at lave forretter i orientalsk stil.

Lever kan også bruges til stegning og røgning, men man skal være opmærksom på, at den indeholder meget fedt, så brug den til det formål, den er beregnet til.

  • Hvilken del af svinekødet er bedst til koteletter?

Lækre koteletter er lavet af kam, krave og skinke (lår og skulder). Også taget Bromgræs – det giver fremragende bøffer og schnitzler.

  • Hvilken del af svinekødet er bedst til stegning?

Når du skal stege svinekød, skal du vælge de mest kødfulde og bløde dele, som indeholder lidt fedt – så bliver kødet mørt og saftigt. Til dette formål Gammon, kam og skinke (for- og bagside).

  • Hvilken del af svinekødet er bedst til braisering?

Du kan tage næsten enhver del af kadaveretMen igen, jo mere mørt og magert kødet er, jo kortere tid skal det tilberedes. Mørbraden bliver blød og saftig, men ikke mindre velsmagende bliver også de stuvede kinder, som anses for at være en lavere kødkvalitet.

  • Hvilken del af svinekødet er bedst til pilaf?

Det er ikke tilrådeligt at tage mager filet til pilaf – retten skal have fede stykker svinekød i sig skinke, bov, krave og spidsbryst. De tilbereder også pilaf og med ribben.

  • Hvilken del af svinekødet er bedst til kebab?

Den mest velsmagende og saftige kebab er lavet af krave, lænd og lænd. Men de tager også shish kebab skinke og bagskinke.

Ud over alt det ovenstående vil vi også tilføje, at hvis du skal lave koldskål – så tag en svineknokkel. Hvis vi taler om røget kød, så er svinebryst meget velsmagende.

I infografikken nedenfor kan du nemt finde ud af, hvilken del af svinekødet der egner sig til hvad.

Hvilket svinekød egner sig til hvilke retter / Vi-collageHvilken slags svinekød passer til hvilke retter / Vi collage

Tidligere har vi også fortalt dig, hvilken del af kyllingen der er mest nyttig, og hvad du skal købe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet