Hvilken gryderet er bedst: okse- eller svinegryde – her er, hvad den er bedst lavet af

Du kan lave gryderet af næsten alle slags kød.

Det er værd at vide, hvilken del af svinekødet man laver gryderet af / foto depositphotos.com

Hjemmelavet gryderet er et meget velsmagende præparat, som kan spises som en selvstændig ret eller tilføjes til supper og tilbehør. I dag vil vi se på, hvordan man laver gryderet af oksekød, kylling eller svinekød.

Hvilken del, der bruges til gryderetten, afhænger af kødtypen. Hvis det er svinekød, er ryggen, halsen eller ribbenene bedre. Hvis du har oksekød, så bryst, hals og ben. De har en masse bindevæv, som gør dem ideelle til gryderetter.

Hvilket kød skal man købe til kyllingegryde – skank eller lår. Bryst bør derimod undgås, da det vil være for tørt efter en lang gryderet.

Gryderet med kylling

Denne grundopskrift kan tages som en prøveopskrift for at se, hvad du kan lide. Baseret på denne lille portion kan du justere krydderierne og ingredienserne efter din smag. For at forberede dig skal du bruge:

  • Et kilo kylling (fileter, lår, skafter);
  • to løg;
  • to gulerødder;
  • peberkorn;
  • laurbærblad;
  • salt efter smag;
  • vegetabilsk olie.

Skær kyllingen i stykker, og steg den gylden. Hak løg og gulerødder groft. Tilsæt til kødet, og lad det simre, til det er blødt. Tilsæt krydderier, og hæld vand på, så det dækker ingredienserne. Kog under lukket låg ved svag varme i ca. 1,5-2 timer, eller til det er færdigt. Hæld på glas, og rul sammen.

Hvor meget gryderet får man ud af 1 kg kød? Omkring 500-600 gram. Du kan bruge denne mængde som vejledning til at beregne dit behov for dåser.

Gryderet med svinekød

Hjemmelavet gryderet med svinekød i en gryde tilberedes ganske enkelt. Du skal blot følge disse instruktioner:

  • Skær svinekødet i stykker;
  • steg det på en pande, indtil det er gyldent;
  • kom det på panden sammen med de hakkede løg og gulerødder;
  • fyld op med vand, smag til;
  • lad det simre i 1,5-2 timer, til det er mørt;
  • Kom på glas, hæld saften fra gryden over, og rul sammen.

En sådan gryderet opbevares bedst i køleskabet. Lad os nu gå videre til retten med oksekød.

Hvordan og hvor længe man koger gryderet i en gryde med oksekød

Til denne ret skal du bruge:

  • kilo oksekød;
  • to løg;
  • to gulerødder;
  • to til tre fed hvidløg;
  • salt, peber, laurbærblad efter smag;
  • 1 500 ml glas til konservering.

Så hvordan laver man oksegryde? Skær kødet i små stykker på to centimeter, løg og gulerødder i vilkårlige stykker. Steg kødet, til det er sprødt, tilsæt løg, og lad det stege, til det er blødt. Tilsæt finthakket hvidløg, krydderier og hæld vand på, så det dækker kødet helt. Bring det i kog, og lad det koge i flere timer. Overfør til en krukke, som er tæt dækket med et låg. Steriliser derefter gryderetten i en gryde med kogende vand i 1 time.

Tidligere har Vi fortalt, hvilken del af kyllingen der er mest nyttig, og hvad der er bedst at købe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet