Ingen ovn nødvendig: Jeg har lavet luftige pandebrød i årevis

Brød tilberedt i en stegepande smager bedre end brød købt i butikken – prøv det selv, og se selv.

Brød på en pande uden ovn / depositphotos.com, YouTube

Vidste du, at du ikke behøver at have en ovn for at lave smagfuldt hjemmebagt brød? Tilberedt på en stegepande smager produktet lige så godt som det traditionelle. Du behøver ikke at ændre opskriften og ingredienserne i en velkendt ret.

Vi fortæller dig, hvordan du laver luftigt brød på en stegepande uden at bruge ovn eller brødmaskine. Vi garanterer, at retten bliver god første gang, selv for dem, der ikke har beskæftiget sig med bagning. Og når du har smagt det, vil du ikke længere have lyst til at købe brød fra butikken.

Brød uden ovn i en stegepande

Ingredienser:

  • vand – 300 ml;
  • mel – 500 g;
  • tørgær – 5 g;
  • sukker – 1 tsk;
  • salt – 1 tsk;
  • solsikkeolie – 1 bordliter.

Du skal også bruge en gryde med tyk bund og høje vægge. Gæren skal være frisk.

Varm vandet op til ca. kropstemperatur, og hæld det i en stor skål. Opløs sukker og gær heri, og rør rundt. Lad oparaen trække i 5-10 minutter. Bland derefter gradvist melet i, som er sigtet gennem en sigte. Ælt dejen, indtil den er glat, først med en ske og derefter med hænderne. Fortsæt med at ælte, indtil blandingen ikke længere klæber til din hud.

Saml den færdige dej i en bunke, dæk den til med et håndklæde, og sæt den et lunt sted i 1 time. I løbet af denne tid skal den fordoble sin størrelse. Ælt den igen med hænderne. Smør formens vægge og bund med olie, og læg dejen i, så den fordeles jævnt over hele formen. Dæk den til, og lad den hæve igen i yderligere 30 minutter.

Tænd for den laveste varme, og bag brødet i panden i ca. 30 minutter under låg. Tjek jævnligt for at sikre, at undersiden ikke er brændt. Vend brødet, når det er brunet, og steg det i yderligere 30 minutter. Pak det færdige brød ind i et håndklæde, indtil det er afkølet.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet