Sådan braiserer du kål uden arbejde: tre trin-for-trin-opskrifter

Det bliver til lækker braiseret kål, som er værd at tage til sig.

Sådan stuver du kål ordentligt / foto depositphotos.com

Braiseret kål er en meget velsmagende grøntsagsret, som er perfekt til den kolde årstid. Den kan tilberedes med kød, svampe og meget andet.

Braiseret kål med kød

Klassisk kålgryde tilberedes med kød og det sædvanlige sæt grøntsager. Det skal du bruge:

  • 500 gram kål;
  • 300 gram oksekød eller svinekød;
  • et løg;
  • en gulerod;
  • to tomater;
  • stegeolie;
  • krydderier efter smag.

Skær kødet i mundrette stykker. Riv gulerødderne, skær løget i tern, og skær tomaterne i mundrette stykker. Steg kødet gyldent på en pande. Tilsæt de hakkede grøntsager, og lad dem stege med, til de bliver bløde. Hæld kålen og krydderierne i, rør rundt, og lad det simre under låg i ca. 40 minutter.

Braiseret kål i en multicooker er også fremragende.

Braiseret kål med svampe

Braiseret kål med svampe er en god mulighed for at tilberede denne ret uden kød. Til det skal du bruge:

  • mellemlang kål;
  • 200 gram svampe;
  • et løg;
  • to gulerødder;
  • stegeolie;
  • krydderier;
  • et glas vand.

Skær kål, løg og gulerod i tern. Skær champignoner i kvarte, små champignoner kan skæres i halve. Sæt multicookeren på “stegning”, tilsæt olie, og steg løg og gulerødder. Når de er blevet bløde, tilsættes svampene, og de steges, indtil de er gyldne. Tilsæt til sidst kålen, og krydr. Hæld vand på, luk multikogeren, og sæt den på gryderet. Lad den stå, indtil retten er færdig.

Braiseret sauerkraut

Denne ret bliver lækker, fyldig og selvforsynende. Den er værd at sætte i din kogebog sammen med de andre. Tag til forberedelse:

  • 500 gram sauerkraut;
  • 500 gram oksekød eller svinekød;
  • to løg;
  • en gulerod;
  • to tomater;
  • 2-3 fed hvidløg;
  • olie til stegning;
  • krydderier.

Skær kødet i stykker, og steg det gyldent. Tilsæt revne gulerødder og hakkede løg. Kog, indtil grøntsagerne er bløde. Tilsæt derefter tomater i tern. På dette tidspunkt skylles kålen for at fjerne overskydende salt. Hak den om nødvendigt, og tilsæt den i gryden, krydr og rør rundt. Tilsæt til sidst hvidløg, som vi hakker fint på forhånd. Lad det simre under låg ved svag varme, indtil det er færdigt. Det kan tage ca. 45 minutter.

Tidligere har Vi fortalt dig, hvad du skal tilsætte for at gøre stuvet kål blødt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet