Sundhedsmæssige fordele ved makrel: alle fordelene er anerkendt

Der synes ikke at være noget mere nærende og sundt produkt for menneskekroppen end makrel.

Makrel er meget nyttigt for helbredet / collage Vi

At spise makrel kan gavne helbredet på flere måder, fra at beskytte hjertesundheden til at støtte en lang levetid.

Fordelene skyldes det høje indhold af omega-3-fedtsyrer, som hjælper med at forebygge blodpropper og reducere ophobningen af fedtaflejringer i arterierne, skriver Health.

Fordele ved makrel

Fede fisk som makrel, tun, laks og sild har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer. Undersøgelser viser, at omega-3-fedtstoffer kan beskytte det kardiovaskulære helbred ved at reducere risikoen for slagtilfælde og hjertesygdomme.

Fisk indeholder også de fedtopløselige vitaminer A, D og E samt polære lipider. Disse gavnlige forbindelser kan reducere inflammation, triglyceridniveauer, oxidativt stress og blodtryk og forbedre den vaskulære funktion.

Eksperter anbefaler at spise to portioner fed fisk to gange om ugen for at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Makrel er en kilde til omega-3, herunder DHA, som er afgørende for hjernens funktion. Omega-3 hjælper dig med at tænke og beskytter hjernecellerne.

Nogle undersøgelser viser, at hvis man spiser mere omega-3 fra fisk, kan det reducere risikoen for Alzheimers sygdom, demens og andre kognitive problemer.

Fisk kan også hjælpe dig med at tabe dig og holde en sund vægt. Undersøgelser viser, at jo mere protein der er i din kost, jo mere mæt føler du dig. Og beviser fra tre store langtidsstudier viser, at et højt indtag af fisk og omega-3-fedtsyrer kan være med til at reducere indflydelsen af gener, der er forbundet med langvarig vægtøgning.

Forskere har fundet ud af, at fiberrige fødevarer, herunder fisk, hjælper folk med at leve længere og reducerer risikoen for hjertesygdomme og andre kroniske sygdomme. Det er ikke for ingenting, at fisk er et af hovedprodukterne i den berømte middelhavskost.

Makrel er meget rig på B-vitaminer, som hjælper med at omdanne den mad, du spiser, til energi. B-vitaminer hjælper også med at danne røde blodlegemer.

Makrel er også rig på mineralerne magnesium, fosfor og selen. Magnesium er involveret i over 300 kropsreaktioner, herunder muskel- og nervefunktion samt blodsukker- og blodtrykskontrol.

Fosfor er afgørende for energiproduktion og knoglesundhed. Selen er vigtig for skjoldbruskkirtlens sundhed og forsvaret mod frie radikaler.

Risici ved at spise makrel

Selv om makrel har mange sundhedsmæssige fordele, er der nogle risici ved at spise den. Faktum er, at den kan indeholde store mængder kviksølv. En af de vigtigste måder, folk bliver udsat for kviksølv på, er ved at spise forurenet fisk. Kviksølv kan skade centralnervesystemet, lungerne og nyrerne. Fosterhjerner er særligt følsomme over for kviksølv, så børn og gravide eller ammende bør undgå fisk med et højt indhold af kviksølv.

Fisk er også en kilde til mikroplast. Disse bittesmå plastpartikler kan komme ind i tarmene, blive absorberet og forårsage oxidativ stress, celleskader og spredning til andre væv.

Tips til sikkert fiskeforbrug

Prøv at spise fisk med måde, hvilket er 340 g fisk og skaldyr om ugen for voksne. Vælg fisk og skaldyr med lavere kviksølvindhold. Atlanterhavsmakrel og stillehavsmakrel er blandt de fiskearter, der har et lavere kviksølvindhold.

Sørg for, at frisk fisk er nedkølet eller ligger på et tykt lag frisk is. Fisken skal lugte frisk og blød, ikke fiskeagtig eller sur.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet