En ernæringsekspert forklarede, hvordan rødbeder påvirker menneskekroppen

Rå eller kogte rødbeder tilføjer farve og næring til retter.

Rødbeder er også utroligt sunde / foto depositphotos.com

Rødbedens lyserøde farve kan pynte på selv de mest enkle retter, og dens sødme øger smagsrigdommen. Den er også utrolig sund, hvilket gør den til en af de bedste grøntsager i din kost.

Martha Stewart Publication har fået at vide af en ernæringsekspert, hvilke fordele rødbeder har for kroppen.

Reducerer risikoen for sygdom

“Rødbeder er en af de fødevarer, der indeholder flest antioxidanter,” siger Ashley Bobrick, der er registreret diætist og ernæringsekspert ved Ohio State University Wexner Medical Centre.

Antioxidanter er vigtige, fordi de bekæmper frie radikaler, som ellers kan skade sunde celler. Antioxidanter reducerer også inflammation og risikoen for at udvikle kroniske sygdomme som type 2-diabetes, siger Bobrick.

Understøtter hjertets sundhed

Denne rodfrugt har et højt indhold af nitrater, som forbedrer blodgennemstrømningen til hjertet ved at udvide blodkarrene, forklarer Bobrick.

“Det kan hjælpe med at sænke blodtrykket og hjælpe dig med at holde dig aktiv i længere tid under træning,” tilføjer Bobrick.

Desuden indeholder rødbeder opløselige fibre, som kan sænke kolesteroltallet i blodet, en vigtig risikofaktor for hjertesygdomme.

Forbedrer fordøjelsen

Rødbeder er også et af de vigtigste næringsstoffer, der er nødvendige for en sund fordøjelse. Denne fiber øger især afføringens volumen, hvilket gør det lettere at komme af med afføringen. Ifølge Bobrick fremmer det også regelmæssig tarmtømning.

Understøtter hjernens sundhed

Rødbeder indeholder nitrater og betalainer, to næringsstoffer, der fremmer hjernens sundhed, siger Bobrick. Begge stoffer forbedrer blodgennemstrømningen til hjertet, hvilket også fremmer blodgennemstrømningen til hjernen og hjælper med at forbedre hjernens funktion. Det kan forbedre hukommelsen og reducere risikoen for demens, siger ernæringseksperten.

Sådan vælger du rødbede

Når du køber rødbeder, skal du vælge en, der er fri for pletter og skjolder. Kig efter rødbeder med fast skind og lysegrønne blade. Det er bedst at vælge små til mellemstore rødbeder, da store sorter har tendens til at være hårde.

Den bedste måde at spise rødbeder på er kogt eller rå

Rødbeder kan spises rå, men der er et par ting, man skal være opmærksom på. Skrællen er spiselig, men bitter, så mange foretrækker at skrælle den først.

Mike Makuch, assisterende professor i kulinarisk kunst ved Johnson & Wales University, beskriver rødbeder som havende en subtil sødme med en stærk jordagtig smag og en let bitterhed. Nogle mennesker er mere følsomme over for denne smag og opfatter den som ubehagelig, men hvis du kan lide smagen, kan rå rødbeder være en dejlig tilføjelse til retter. Prøv at rive eller skære rå rødbeder i tynde skiver og brug dem som pynt.

Rødbeder bliver oftest kogt, hvilket ændrer deres smag og øger deres sødme. Ristning er populært, da det fremmer karamelliseringen, en proces, der koncentrerer det naturlige sukker. Andre muligheder er mikroovn, dampning, bagning og sautering.

Tidligere skrev Vi, hvad man skal drikke rødbedesaft til.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet