Legendariske kiks fra kødhakkeren: smager ligesom i barndommen

Meget nemme at tilberede og velsmagende kiks, som vil tage dig tilbage til din barndom for en stund.

Sandkiks fra en kødhakkeropskrift / collage Vi, YouTube-skærmbillede

Søde og velsmagende hjemmelavede kiks fra en kødhakker bringer dig straks tilbage til din barndom. Der er sikkert mange, der husker sådan en godbid, som blev solgt i alle butikker. Den er lavet af sanddej, der er nem at arbejde med, og der er ikke brug for forme.

Vi har beskrevet, hvordan man laver kiks fra barndommen gennem en kødhakker, og hvilke ingredienser man skal bruge.

Sandkiks fra kødhakkeren – en klassisk opskrift

Ingredienser:

  • mel – 350 g;
  • æg – 1 stk;
  • sukker – 100 g;
  • smør – 100 g;
  • surdej – en knivspids;
  • vaniljesukker – 5 g.

Tag smørret ud af køleskabet i forvejen, så det bliver blødt. Pisk ægget sammen med almindeligt sukker og vaniljesukker. Rør det bløde smør i æggeblandingen. Hæld derefter sigtet mel og bagepulver i. Ælt dejen med hænderne, indtil den er glat.

Forvarm ovnen til 200°. Beklæd en bageplade med pergament. Kør sanddejen gennem en kødhakker, og skær den til med en kniv. Læg den derefter ud på pergamentet i den ønskede form. Bag kiksene fra kødhakkeren i 20 minutter, lad dem køle af, og drys med flormelis.

Hvis du vil, kan du tilsætte nødder, kakao eller dine yndlingskrydderier til de sovjetiske kiks med hakket kød.

Kiks gennem kødhakkeren på creme fraiche og margarine

Ingredienser:

  • margarine eller smør – 200 g;
  • mel – 450 g;
  • creme fraiche – 180 g;
  • æg – 1 stk;
  • sukker – 150 g;
  • bagepulver – en knivspids;
  • salt – en knivspids;
  • vanillin – en knivspids.

Skær margarinen i tern, og bland den med sukker og æg. Bland derefter creme fraiche i. Tilsæt sigtet mel, bagepulver, salt og vanillin. Ælt dejen, indtil den ikke længere er klistret. Rul den ud til pølser, og kom den i en kødhakker. Klip strimler af dejen i den ønskede størrelse med en saks.

Tænd ovnen til forvarmning på 180°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Læg kiksene, der er kørt gennem en kødhakker, på margarinen. Bag produkterne i 15-20 minutter – de skal stivne, men ikke blive mørke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet