Der er ikke mange, der laver mad efter denne opskrift, og det er meget forgæves.
Sådan laver du Smeetannik – opskrift på lækker kage / depositphotos.com
Mange ukrainere elsker smeetannik for dens unikke smag af barndom. Desværre kan du sjældent finde “den” dessert i butikkerne, og den er desuden ikke kun tilberedt lækkert, men også kvalitativt. Lær, hvordan du laver smeetannik-kage med dine egne hænder derhjemme.
Hjemmelavet Smeetannik-kage med kondenseret mælk
Tro ikke på det, hvis du får at vide, at en af de sværeste kager at lave er Smeetannik – den klassiske opskrift indebærer, at man kun bruger creme fraiche. Faktisk viser det sig, at hvis du tilsætter kondenseret mælk til dejen, bliver kagerne bløde og får en karamelsmag.
Ingredienser:
- 1 dåse kondenseret mælk;
- 100 gram smør;
- 300 gram mel;
- 400 gram 20% creme fraiche;
- 150 gram sukker;
- 2 æg;
- 1 teskefuld bagepulver;
- 1 teskefuld 9% eddike.
Husk, hvordan du laver Smeetannik med kondenseret mælk med denne opskrift.
Det første, du skal gøre, er at tage smørret ud af køleskabet i forvejen, så det bliver naturligt blødt (du kan ikke smelte det på komfuret eller i mikrobølgeovnen). Når smørret er klar, skal du komme det i en skål, piske æggene og blande det hele til en homogen konsistens med en gaffel, et piskeris eller en røremaskine. Hæld derefter dåsen med kondenseret mælk i, og bland igen.
Sluk sodavandet med eddike, og tilsæt det til æggeblandingen. Sigt melet, og hæld det i portioner under konstant omrøring. Del den resulterende dej i 2 lige store dele. Smør en bageform med olie eller dæk med pergament, hæld den første del af dejen i, og bag den ved 180 grader i ovnen i 30-40 minutter. Når den er afkølet, tages den ud af formen, og den anden kage bages på samme måde.
Skær hver af kagerne med en kniv på langs, så du får fire kager ud af to. I en separat skål piskes creme fraiche og sukker til en jævn masse (jo længere tid, jo bedre, 10-15 minutter er optimalt). Sæt cremen i køleskabet i 1 time.
Læs også her:
Efter denne tid samles kagen – læg den første kage ud, smør den med creme, derefter den anden kage – smør den, den tredje kage – smør den. Trim kanterne med en kniv, så kagen bliver jævn. Knus den fjerde kage til krummer med hænderne, og drys Smeetannik på alle sider. For at få krummerne til at hænge bedre fast, kan du blande dem med resten af cremen. Når desserten er færdig, sætter du den i køleskabet natten over, og om morgenen serverer du den velsmagende Smeetannik som i barndommen på bordet.