Du kan ikke opbevare suppe i dem eller tilberede mad i dem: Disse gryder bruges af næsten alle.

Kun få husmødre ved, hvad der kan tilberedes i en aluminiumsgryde, og hvad der absolut ikke er tilladt.

Du skal vælge de rigtige redskaber til madlavning / af depositphotos.com

Sovjetunionens kogegrej i aluminium findes stadig i mange menneskers køkkener – for det første fordi det er holdbart, og for det andet fordi det er praktisk at lave mad i det. Mange mennesker tror, at materialet er fuldstændig ligegyldigt, men forgæves – Vi vil fortælle dig, hvad du ikke kan lave mad i aluminiumskogegrej og af hvilken grund.

Hvorfor du ikke kan lave mad i aluminiumsgryder

Kogegrej lavet af dette materiale bruges i det 21. århundrede ganske ofte i husholdningen. Det er let, holdbart og har en god varmeledningsevne. Men ud over fordelene er der også ulemper, så det er vigtigt at vide, hvad aluminium afgiver, når det opvarmes, og hvilke farer der er forbundet med at tilberede mad i en aluminiumsgryde.

Det er kendt, at metallet ved høje temperaturer interagerer med ilt. Når det opvarmes, sker der reaktioner med svovl, fosfor, kvælstof, kulstof og jod. En aluminiumspande kan blive mørk af syreholdige produkter, hvilket vil ændre både kogegrejets udseende og rettens smag.

Hvad du ikke bør gøre i aluminiumsgryder

Det er strengt forbudt at tilberede retter, der indeholder syreholdige produkter – citroner, tomater, eddike eller skovsyre – i aluminiumsgryder. Listen over ting, der ikke må tilberedes i aluminiumsgryder, omfatter derfor:

  • borsjtj;
  • skjolde;
  • Tomatsuppe;
  • andre retter med tomater;
  • saltet fisk;
  • retter med rødbede;
  • kompotter;
  • syltetøj;
  • sure saucer;
  • marinader;
  • mælk.

Unge mødre bør også vide, om det er muligt at tilberede babymad eller opvarme babymad i aluminiumsgryder. Desværre ikke – under tilberedningen blandes 1-2 gram aluminium med maden og kan aflejres i leveren, hvilket er helt unødvendigt for barnet.

Er det muligt at koge kolodets i en aluminiumsgryde?

Hvad angår spørgsmålet om, hvorvidt man kan koge kød i en aluminiumsgryde eller tilberede mad, der ikke indeholder syreholdige produkter, så er alt sikkert. Du kan trygt tilberede kød- og fiskebaserede bouilloner og dumplings. Det er også sikkert at koge pasta, kartofler, courgetter og auberginer i en aluminiumsgryde.

Læs også her:

Kan man koge æg i en aluminiumspande? Ja, selvfølgelig, da æg er protein, er der ingen syrer i dem. Desuden renser du æggene efter kogning, og selv om der er noget aluminium tilbage på skallen, ender det i skraldespanden. Desuden kan du koge vand i aluminiumsgryder uden at frygte for dit helbred.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet