Om du kan fryse ost i vakuum, og hvorfor du skal være forsigtig, når du vælger ost til nedfrysning – Vi har samlet nyttige fakta.
Sådan opbevarer du hård ost i lang tid / collage: Vi, foto: unsplash
Interessant fra materialet:
- Hvorfor bløde oste ikke bør fryses
- Sådan optøer du frossen ost sikkert og korrekt
Hvad sker der med ost efter optøning, og hvorfor bruger husmødre denne metode til ost – Vi har samlet nyttige fakta og tips.
Vi anbefaler også at læse materialet: Hvorfor der dannes is i fryseren: 3 regler, der redder dine apparater.
Eksperter har fortalt os, at når ost kommer i fryseren, mister den fugt og en del af sin konsistens. Men under afrimningen bliver den tørrere og mere smuldrende. Man ved, at ost kan opbevares i fryseren i op til 6 måneder, men det er værd at vide, hvordan man optør den korrekt.
Sådan opbevarer du hård ost i lang tid
Eksperter anbefaler de sikreste måder at pakke ost på til nedfrysning. Før nedfrysning skal osten trimmes til en ensartet form for at skabe jævne overflader. Du skal også bruge osteemballage for at reducere kontakten med ilt og holde osten brugbar så længe som muligt.
Den bedste måde at fryse ost på er at vakuumpakke den. Denne metode eliminerer næsten 100 % ostens kontakt med ilt. Derfor kan osten opbevares i fryseren i meget lang tid i denne form. Du kan også pakke osten tæt ind i pergamentpapir og derefter i aluminiumsfolie for at holde den længere i fryseren. Som en sidste udvej kan du bruge en frysepose. Eksperter siger, at det ikke er den bedste løsning, men det er effektivt, hvis du presser så meget overskydende luft ud af posen som muligt.
Hvilken ost bør ikke fryses
Bløde oste bør ikke fryses, da de ikke er det bedste valg til fryseren på grund af deres høje fugtindhold. Bløde oste indeholder meget mere vand og kan danne mange iskrystaller, når de fryses. Som følge heraf kan ostens struktur blive betydeligt beskadiget, og smagen kan forringes.
De bedste oste til nedfrysning er halvhårde eller hårde oste, som ikke har skorpe. Det kan være oste som cheddar, mozzarella, provolone og andre. Nedfrysning af disse ostetyper vil gøre dem mere smuldrende, så de bliver svære at skære i skiver, men de vil fortsat smelte perfekt i de rigtige retter.
Hvor længe mad kan opbevares i køleskabet / Infografik: Vi
Sådan optøer du frossen ost
Kokken Eugene Klopotenko anbefaler, at man optør osten langsomt og gradvist, hvis den skal bevare sin smag og ikke smuldre efter nedfrysning. Til at begynde med skal du flytte den fra fryseren til køleskabet og vente på, at osten tøer op. Afhængigt af stykkets størrelse kan det tage alt fra seks timer til et par dage.
Flere interessante nyheder:
Hvis du opdager en fejl, skal du markere den nødvendige tekst og trykke på Ctrl+Enter for at informere redaktionen.