Klæber ikke og koger ikke: Sådan vælger du hård pasta

Hård pasta – hemmeligheden bag velsmagende og sund mad! Hvorfor de er bedre end andre, hvordan man skelner kvalitetsprodukter fra forfalskninger.

Sådan vælger du hård pasta / Vi Collage, foto: skærmbillede fra video

Hvad du vil lære om:

  • Hvordan fuldkornspasta adskiller sig fra hård pasta
  • Sådan vælger du den rigtige pasta
  • Sådan afgør du kvaliteten af pasta

Kvalitetspasta er lavet af hård hvede. Selv om den koster betydeligt mere, bliver den ikke til en uspiselig masse eller klump, når den koges, selv om du koger den for meget eller ikke tilsætter sauce eller olie.

Hvad er forskellen på fuldkornspasta og hård pasta?

Som landmændene på YouTube-kanalen TSN fortæller os, er hård hvede kendetegnet ved sin gennemsigtighed. Bløde hvedesorter har mere gluten og stivelse. Hårde sorter anses for at være mindre kaloriefattige, men de er dyrere. Som det fortælles i videoen, blev hård hvede f.eks. solgt for 8.200 Hryvnia pr. ton, mens blød hvede kostede ca. 6.000 Hryvnia.

Ifølge videoen har pastaindustrien i er vores land indrettet sig på at fremstille produkter af blød hvede, da prisen er “bidende” for de fleste ukrainere (pasta fra hårde sorter er næsten dobbelt så dyr).

Sådan vælger du den rigtige pasta

Måske er der ingen mennesker, der ikke kan lide pasta, men det er de færreste, der har råd til at spise det ofte. Folk, der afholder sig fra at spise dem, taber sig enten hele tiden eller ved simpelthen ikke, hvordan de skal tilberede dem.

Ikke desto mindre er de fleste ernæringseksperter overbeviste om, at der simpelthen ikke er nogen bedre løsning end durumhvedeprodukter. Her taler prisen for sig selv, hvis du ikke ved, hvilken slags pasta du skal vælge, så se på deres pris. Det er klart, at en høj pris ikke er en garanti for kvalitet, men det er en vigtig vejledning.

Fordele ved hård pasta

  • Hård pasta har et lavt glykæmisk indeks og vil ikke være skadeligt for figuren;
  • de er næringsrige og gør ikke, at du føler dig sulten i lang tid efter at have spist dem;
  • de koger ikke og klistrer ikke sammen som de billigere varianter.

Desværre er god pasta af høj kvalitet dyrere end simple varianter, men selv når man tager højde for dette faktum, er deres fordel ubestridelig.

Pastakvalitet: hvordan man identificerer den

Uden at gå ind i prispolitikken er der nogle få tegn, der kan hjælpe dig med at bestemme kvaliteten af et produkt, selv ud fra eksterne tegn.

Kvalitetspasta sælges kun i emballage. Hvilken producent vil levere dyre varianter uden emballage? Når du ser store kasser med pasta i afdelingerne, skal du derfor ikke bilde dig selv ind, at det er af høj kvalitet.

Hvis du ser en pakke, hvor halvdelen af pastaen er gået i stykker, er det allerede et tegn på lav produktkvalitet.

Der bør ikke være krummer i pakken. Hvis du ikke kun ser ødelagt pasta, men også pastastøv i pakken, hvilken slags kvalitet kan vi så tale om?

Køb aldrig pasta, der er grå i farven – det er et tegn på et produkt af lav kvalitet.

Vær opmærksom på produktets sammensætning, hvis proteinindholdet er mindre end 10 gram pr. 100 gram produkt, så har du et produkt i hænderne, der er fremstillet af en blanding af dyrt og billigt mel.

Det sker for at gøre produktionen billigere, men det går ud over kvaliteten. I henhold til standarderne er normen for protein 12 gram pr. 100 gram produkt. Hvis tallet er anderledes, har du en forfalskning foran dig, men slet ikke et produkt fra hård hvede. Det er vigtigt at huske, at jo lavere proteinindholdet er, jo dårligere er kvaliteten af pastaen.

Hvad er TCN?

TSN (Televizionnaya Sluzhba Novosti) er et dagligt informativt tv-nyhedsprogram på 1+1-kanalen, der produceres af 1+1 Media. TSN er et af de mest populære nyhedsprogrammer i er vores land. I december 2012 satte programmet absolut rekord med en seerandel på 31,5 %. Det betyder, at næsten en tredjedel af seerne i er vores land så TSN’s programmer, skriver Wikipedia.

Hvis du opdager en fejl, skal du fremhæve den nødvendige tekst og trykke på Ctrl+Enter for at informere redaktørerne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet