Om man skal skylle ris eller ej er nok det mest populære spørgsmål i både private og professionelle køkkener.
Hvorfor ris skal vaskes før tilberedning / Collage: Vi, foto: pixabay
Det vil du lære:
- Om ris skal skylles før tilberedning
- Sådan skylles korn korrekt
Ris er et ret almindeligt tilbehør, ikke kun i Europa, men også i andre dele af verden. På trods af dens alsidighed er der et spørgsmål, der generer mange mennesker: om det er nødvendigt at vaske ris før tilberedning. Chefredaktøren vil sætte tingene på plads.
Portalen shuba.life anbefaler stadig at vaske grynene, fordi gennemstrømningen fjerner skidt, støv, snavs, kemikalier og insekter.
Du kan også lide: Hvad couscousgryn er lavet af: Måden at fremstille produktet på vil overraske mange.
En anden grund til at skylle ris er at fjerne overskydende stivelse fra kornene. Hvis du ikke skyller risene, vil stivelsen blive siddende på kornene, og de vil være ret klistrede og ensartede efter kogning.
Kokke anbefaler at skylle alle typer ris, set om de er runde, mellemstore eller langkornede.
Hvis du laver ris til sushi eller risotto, er det forståeligt, at du har brug for klistrede ris til disse retter. Men selv når du skyller kornene, vil stivelsen i kornet komme ud under tilberedningen, hvilket i sidste ende vil skabe den ønskede klistrede eller cremede konsistens. Derfor vil skylning ikke skade, men snarere fjerne overskydende støv og smudspartikler. Vær opmærksom på, at sushiris kun bør skylles med koldt vand.
Selv om alle typer ris skal vaskes, er den nøjagtige metode for hver kornsort lidt forskellig. For eksempel skal en fuldkornsris dyppes under koldt vand i ca. 30 sekunder, og det næste, du skal gøre, er forsigtigt at ryste den overskydende fugt af. Hvis du bruger hvide ris til at tilberede tilbehør, skal kornene skylles i 1-2 minutter.
Det er vigtigt, at du ikke rører i risene med fingrene, mens du skyller dem. Det er bedre at hælde kornene i en sigte og vente på, at det overskydende vand løber ud.
Hvad ved man om shuba.life-portalen?
Portalen shuba.life er det første og største vores landsmande gastronomiske medie. Siden indsamler hemmeligheder fra berømte kokke. Derudover udgiver portalen mange forskellige opskrifter. Mediet er ikke kun vært for hjemmesiden, men også for Instagram, Telegram og Facebook.
Hvis du opdager en fejl, skal du markere den nødvendige tekst og trykke på Ctrl+Enter for at informere redaktionen.