Lær, hvordan du opbevarer mel, så det er fri for insekter og larver.
Sådan opbevarer du mel / foto ukrapk.com
Mel er altid praktisk i ethvert hjem. Det er billigt, kan opbevares længe og er grundlaget for mange nærende retter, f.eks. hjemmebagt brød. For at sikre, at “brødvinderen” ikke bliver dårlig i løbet af et par måneder, skal du følge reglerne for opbevaring af mel.
Hvad skal man opbevare mel i
Emballage af fabrikspapir er ikke egnet til langtidsopbevaring af mel. Det bør heller ikke opbevares i en plastikpose. Det er bedst at bruge stofposer eller glasbeholdere til opbevaring af mel. Opbevar heller ikke mel i polyethylenposer, da produktet ellers hurtigt bliver fugtigt.
Før du opbevarer mel i længere tid, skal det hældes på pergamentpapir og tørres i et par timer.
Hvor kan man opbevare mel?
Mel skal opbevares på et tørt sted uden fremmede lugte. Rumtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Mel kan opbevares i køleskabet på grøntsagshylden. Hvis du sætter det i køleskabet, vil holdbarheden vare op til flere år, og det vil helt sikkert være insektfrit.