En lækker og velduftende dessert er perfekt til te eller kaffe i selskab med familie og venner.
Tærte med syltetøj er et perfekt eksempel på hjemmebag / foto depositphotos.com
Tærte med syltetøj i ovnen er længe blevet en klassisk dessert i vores køkken, som er kendt af næsten alle. Dette wienerbrød bliver sprødt, duftende og mørt. Ved at skifte marmelade eller syltetøj hver gang og tilføje nødder og tørret frugt kan du få forskellige desserter.
I dag skal vi se på to forskellige opskrifter, som hver især er værd at prøve.
Grundopskrift på marmeladetærte
For at tilberede den lækreste tærte med marmelade på margarine skal du tage:
- 200 g margarine eller smør;
- to æg;
- en spsk. sukker;
- to spsk. mel;
- en teskefuld bagepulver;
- tyk marmelade efter eget valg.
Forvarm ovnen til 180 grader. Bland blødt smør, æg og sukker sammen i en separat skål, indtil det er glat. Tilsæt mel og bagepulver i portioner, indtil du har en kugle af dej. Del den i to, og læg den ene del i fryseren.
Læg halvdelen af dejen på en bageplade, så den danner et rektangel. Fordel marmeladen, og riv den frosne dej over.
Bag, indtil de er brunede. Det tager ca. 30 minutter, afhængigt af din ovn og bagepladens placering.
Lad kagen køle af, og skær den derefter ud i portionsstykker.
Fedttærte med syltetøj
Denne revne tærte med syltetøj bliver lidt anderledes, fordi dejenes smag afhænger direkte af ingredienserne. Til den tager vi:
- to spsk. mel;
- 200 g svinefedt;
- et æg;
- en spsk. sukker;
- en teskefuld hævemiddel;
- tyk marmelade;
- valnødder.
Bland mel og bagepulver i en skål. Tilsæt æg, svinefedt og sukker. Ælt en ensartet dej, dæk den med husholdningsfilm, og lad den køle af i en halv time.
Forvarm ovnen til 180 grader. Vi deler dejen i dele igen. Fra den ene lægger vi vores dej ud og smører en god kugle marmelade på. Drys med nødder, og top med den resterende dej. Bages i cirka en halv time, indtil de er færdige.
Sanddej på svinefedt bliver meget mørt og sprødt. Så det er værd at prøve at lave den mindst én gang.
Tidligere har Vi fortalt, hvordan man laver en doven honningkage på 30 minutter.