Prøv at lave hjemmelavet pizza, og du vil glemme alt om madleverancer for altid.
Opskrift på pizzadej / af pexels
Det ser ud til, at der ikke er nogen mennesker i verden, der ikke kan lide pizza. Og hvis der findes sådanne mennesker, har de simpelthen ikke lavet den derhjemme. Når alt kommer til alt, kan et hjemmelavet mesterværk lavet med kærlighed aldrig sammenlignes med et restaurantprodukt.
Vi har fortalt dig, hvordan du laver den lækreste pizza – opskriften er ukompliceret og tilgængelig. Selv hvis du sjældent laver mad, vil du helt sikkert kunne klare denne proces. Vi udgiver to varianter af dej – med gær og uden. Og toppingen kan sammensættes efter din smag.
Pizzadej uden gær
Ingredienser:
- vand – 50 ml;
- mel – 130 g;
- æg – 1 stk;
- solsikkeolie – 1 tsk;
- salt – 0,5 teskefuld. liter.
Denne opskrift på pizza anses for at være den nemmeste og hurtigste, fordi dejen ikke skal hæve. Varm vand, bland med æg, salt og olie. Erstat solsikkeolie med olivenolie for at få en god smag.
Sigt melet gennem en sigte, og bland det i den flydende base. Ælt dejen i 15-20 minutter, indtil den er homogen og elastisk. Lad den derefter hvile, mens du forbereder fyldet. Rul dejen tyndt ud, pensl med saucen, og læg dine yndlingsingredienser på. Bag i 15-20 minutter ved 180°.
Opskrift på pizzadej / foto depositphotos.com
Gær til pizzadej
Ingredienser til 2 pizzaer:
- vand – 200 ml;
- tørgær – 1,5 tsk;
- mel – 300 g;
- solsikkeolie – 2 spiseskefulde;
- sukker – 1,5 teskefuld. liter;
- salt – en knivspids.
Rør gær og sukker ud i det lune vand, bland det, og lad det stå lunt i 10 minutter. Tilsæt derefter salt, smør og sigtet mel. Ælt dejen, indtil den bliver homogen og elastisk. Lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Rul den hævede pizzadej ud med hænderne, og del den i 2 lige store portioner. Rul den tyndt ud, fordel sauce og fyld, og bag den i 5-7 minutter ved 180°.
Tidligere har vi også skrevet, hvordan man laver pizza på en stegepande for en hurtig hånd.