Forskere har gennemført en undersøgelse, hvis resultater måske vil overraske mange mennesker.
Forskere svarede på, hvor lang tid det tager at koge æg / af depositphotos.com
Vi er vant til, at det tager mellem 4 og 10 minutter at koge æg, afhængigt af hvordan man kan lide det – røræg, hårdkogt osv. Men forskere har nu opdaget, at det perfekte kogte æg tager mere end en halv time at tilberede…. og vi har brug for to pander for at gøre det, siger The Telegraph.
Selv om det virker som en kunst at opnå den perfekte konsistens af æggehvide og æggeblomme, hævder et hold italienske forskere, at de har fundet den perfekte opskrift på videnskabelig vis.
De fandt ud af, at hvis ægget overføres fra kogende vand til varmt vand hvert andet minut, kan man opnå den optimale tekstur, form, smag og “ernæringsmæssige sammensætning”.
Undersøgelsen, der blev offentliggjort i tidsskriftet Nature Communications Engineering, viste, at denne metode kan opretholde en ideel temperatur for både æggehviden og blommen gennem hele processen. 32 minutters tilberedningsproces.
Hvad du ellers har brug for at vide om tilberedning af hønseæg
Tidligere rapporterede Vi, hvordan man koger et æg med en flydende blomme. Mange mennesker koger æg, siger han, så enten bliver blommen hård, dvs. overkogt, eller også er hviden for flydende, når den er underkogt. Så kokken forklarede, hvordan man gør både blommen og hviden perfekt.
Og hvordan man laver æg i florentinsk stil. Denne lidet kendte ret består af perfekt pocherede æg på en bund af ristet spinat, dækket af et lag cremet, tyk hollandaisesauce.