Nogle husmødre ved stadig ikke, hvorfor is i fryseren ikke skal slås af, og hvordan man slipper af med den på en ordentlig måde.
Sådan fjerner du is i fryseren / depositphotos.com
Ved regelmæssig brug af køleskabet eller fryseren inde i udstyret opstår der is. Det sker ikke altid – kun hvis reglerne for drift overtrædes. Vi fortæller dig, hvorfor der overhovedet er is i køleskabet, og hvordan du hurtigt kan slippe af med det.
Tidligere talte vi om, hvorfor man skal lægge en svamp i køleskabet.
Hvorfor dannes der is i fryseren og køleskabet?
Specialister i reparation af sådanne husholdningsapparater siger, at is- og snebjerge opstår på grund af forkert brug af køleskabet og fryseren. Årsagerne er flere:
- Døren lukkes ikke tæt nok;
- forkert installation af apparatet (forkert placering i køkkenet);
- defekt ventilator;
- høj koncentration af fugt, og det er umuligt for teknikeren at dræne vandet.
Den sædvanlige åbning og lukning af døren fører også til dannelse af is inde i køleskabet eller fryseren. På grund af dette kan apparaterne ikke længere køle maden ordentligt, og den begynder at blive fordærvet hurtigere.
Sådan smelter du is i fryseren og køleskabet på 10 minutter
For det første er det værd at forstå, at du ikke kan bryde is i hverken køleskabet eller fryseren. I det mindste vil isstykker flyve ind i dine øjne og efterlade dig uden syn. I værste fald vil du beskadige dine apparater og blive nødt til at købe et nyt.
For at afrime din fryser hurtigt og sikkert skal du:
- tage stikket ud af køleskabet og afrime det helt;
- tag al maden ud;
- Brug svampe og klude til at fjerne overskydende vand fra apparatets rum;
- Tør køleskabet, fryseren og netledningerne af.
Nyttigt Lifehack: Behandl køleskabets vægge med glycerin – det bremser dannelsen af is.
Sådan fjerner du is uden at afrime køleskabet
Der er en anden metode, du kan bruge, hvis du ikke vil vente på, at køleskabet afrimes. Følg instruktionerne:
- Tag en plastikflaske, og fyld den med varmt vand;
- Sprøjt isskorpen med en sprøjtepistol;
- vent i 5 minutter, og tør derefter det resulterende vand af med en klud.
Bemærk, at der ikke må bruges kogende vand – vandet skal bare være varmt. Kogende vand vil få apparaterne til at fungere dårligt – olien kan blive overophedet, eller der kan komme kondensvand på de vigtige elementer i køleskabet.
Når proceduren for rengøring af køleskab og fryser fra is er afsluttet, skal du straks gå videre til forebyggelse. Lad ikke tætningerne blive snavsede, øg ikke køletemperaturen om sommeren, og ring med jævne mellemrum til mesteren for at inspicere udstyret og informere dig om nedbrud i tide.