Hvorfor tilsætter man bagepulver til pandekager, og hvordan laver man en lækker ret til sin familie – erfarne kokke har delt deres tips.
Hvorfor mine pandekager ikke er luftige / collage: Vi, foto: screenshot fra video
Interessant fra materialet:
- Hvorfor tilsætte bagepulver til pandekagedej
- Sådan laver du puffede pandekager – resultatet vil overraske dig
Hvorfor stiger og falder pandekager – selv erfarne værtinder kan stå over for et sådant problem. Alle er tiltrukket af puffede og røde pandekager, men hvad gør man, hvis deres volumen falder næsten umiddelbart efter servering på tallerkenen – Vi har samlet nyttige tips.
Den første ting, du skal gøre, er at være opmærksom på den tilberedte dej, hvis den ser for flydende ud, skal du ikke begynde at stege fritterne. Normalt er flydende dej mere velegnet til at lave tynde pandekager.
Hvorfor pandekager bliver tætte – sådan laver du luftige pandekager
Erfarne husmødre anbefaler, at det er værd at tilsætte bagepulver til dejen for at få pandekagerne til at hæve og blive luftige. Nogle kokke anbefaler, at bagepulveret slukkes med eddike, men andre forsikrer, at kefir klarer denne opgave perfekt, og at det ikke er nødvendigt at slukke med eddike. Men husk, at set hvad du vælger, er natron nødvendigt under alle omstændigheder, fordi det hjælper med at holde formen på dine fritter. Hvis du ikke har natron ved hånden, kan du erstatte det med bagepulver.
For at få fritterne til at hæve godt bør de også tilberedes på fed kefir eller surmælk. Man mener, at jo mere syrlig kefiren er, jo mere puffede bliver dine fritter. Husmødre bemærker også, at fed kefir vil gøre dejen meget mere velsmagende.
Hvorfor pandekager aldrig hæver
Erfarne kokke har fortalt os, at pandekager kan falde ned af et par hovedårsager. Hvis din dej var for flydende, kan pandekagerne blive flade. Det kan dog afhjælpes ved at tilsætte lidt mel til dejen, og så bliver dine næste fritter fladere.
En anden grund til, at fritterne falder sammen, kan være, at man bruger kold kefir fra køleskabet. Du bør tage kefiren til dejen ud af køleskabet på forhånd, så den bliver varmet op til stuetemperatur. Brug ikke kefir fra køleskabet, for så bliver fritterne ikke luftige.
For at sikre, at dine fritter ikke bliver flade, er det en god idé at varme panden grundigt op, for hvis overfladen ikke er tilstrækkelig varm, bliver fritterne ikke luftige. Husk, at dejen til fluffy fritter kun skal hældes på en meget varm pande.
Se videoen om, hvordan man laver puffede fritter:
Flere interessante nyheder:
Hvis du opdager en fejl, skal du markere den nødvendige tekst og trykke på Ctrl+Enter for at informere redaktionen.