Meget velsmagende General’s lard: hvordan man vælger på markedet + opskrift fra kokken

Find ud af, hvorfor Generals svinefedt anses for at være det lækreste, og hvordan du ikke begår en fejl på markedet.

Hvorfor svinefedt kaldes General’s lard / af depositphotos.com, Instagram screenshot

General’s lard er navnet på en bestemt del af svinekroppen, og der er to versioner af oprindelsen. Den første er, at på grund af de høje omkostninger ved sådan svinefedt havde man tidligere kun råd til folk fra højere stænder, herunder generaler, og den anden er, at selve svinefedtet har lag, der ligner generalens epauletter.

Sådan laves generalens svinefedt – en vigtig hemmelighed

Landmændene siger, at det er vigtigt at kunne genkende General’s svinefedt på købstidspunktet, ellers får man ikke et velsmagende produkt derhjemme. Som regel kommer der kun 5-6 kg svinefedt ud af en slagtekrop, der vejer omkring 100 kg svinefedt.

Husk, hvad der er den mest velsmagende svinefedt på markedet, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber:

  • blødt, lyst svinefedt – fra en gris, der er opdrættet på en gård med hjemmelavet foder;
  • Skindet er også blødt og elastisk og har en brun farve (fordi kødet er blevet stegt med halm);
  • stykkerne skæres fra grisens ryg, hvilket er årsagen til den lille mængde og den høje pris på svinefedt.

Hvis du ser gulligt svinefedt på markedet med et hårdt skind, og produktet ikke har nogen stråsmag, er det sandsynligt, at du får solgt dele af en vildsvinekrop, der ikke er blevet behandlet korrekt.

Sådan laver du svinefedt – opskrift

Når du har købt et godt stykke svinefedt, kan du tilberede det derhjemme og få en lækker snack som resultat. Vi fortæller dig trin for trin, hvordan du salter generalens svinefedt – opskrift fra den vores landsmande kok Volodymyr Yaroslavskyi:

  • svinefedt – 1 kg;
  • sennep – 60-70 g;
  • Stødt sort peber;
  • stødt allehånde;
  • hvidløg – 40-50 g;
  • laurbærblad – 5-6 stk;
  • salt;
  • folie;
  • røget paprika;
  • sojasauce.

Husk, hvordan du tilbereder General’s lard med denne opskrift.

Normalt sælges svinefedt allerede saltet. Derfor anbefaler kokken at lægge det i blød i vand med salt (25 g salt pr. 1 liter vand) i 4-6 timer. Tag derefter svinefedtet op af vandet, og tør det med et håndklæde. Gnid svinefedtet med stærk sennep, kværnet peber og revet hvidløg. Tilsæt stødt paprika og sojasauce.

Fold spækket på midten med skindet på ydersiden, læg et laurbærblad indeni, og lad det marinere i 4-6 timer. Pak det ind i folie, og send det ind i en 190 grader varm ovn i 40 minutter. Pak folien ud, og se, om skindet er brunet. Hvis det ikke er bagt nok, skal du lade spækket brune i yderligere 10-12 minutter ved 200 grader Celsius.

Læs også her:

Tag den ud, og du kan spise den stadig varm. Med sort brød og peberrod smager det fantastisk!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet