Hvad gør man, hvis surkål er bitter: Denne metode redder dig

Det er vigtigt at opbevare sauerkraut i rene og hermetisk lukkede beholdere.

Vi lærte at genoplive sauerkraut / pixabay.com, depositphotos.com pixabay.com

Sauerkraut er en yndlingssnack for mange. Men nogle gange kan fermenteringsprocessen gå galt, og den får en bitter smag eller bliver dækket af slim.

Vi fandt ud af, om det er muligt at spise bitter sauerkraut, og hvad man skal gøre, hvis saltlagen i sauerkraut er blevet klistret og glat.

Hvorfor kål er bitter efter syrning – hvad der er vigtigt at vide

Bitter sauerkraut kan være resultatet af en forkert fermenteringsproces.

Bitterhed opstår af flere grunde:

  • mangel på salt,
  • forkerte fermenteringsforhold,
  • dårlig kvalitet af det oprindelige produkt.

Derfor er det vigtigste tip til at gøre sauerkraut mindre bitter at skylle den i koldt vand. Skylning hjælper ikke kun med at forbedre smagen, men også med at opfriske kålen inden servering.

Men er det nødvendigt at skylle sauerkraut hver gang? Nej, kun hvis den er blevet for salt eller bitter.

Efter skylning kan du tilsætte lidt sukker eller gulerødder for at gøre sauerkrauten mindre bitter og afbalancere smagen.

Sådan redder du sauerkraut fra slim – en gennemprøvet metode

Nogle gange bliver surkålslage glat og slimet. Det kan blandt andet skyldes forkert fermentering eller uønskede bakterier, der kommer ind i kålen.

Og for at genoplive sauerkraut skal den også vaskes grundigt og derefter tilberedes en ny saltlage med den rette koncentration af salt.

Derudover er det lige så vigtigt at opbevare kål i rene fade og ved den rigtige temperatur.

For at undgå bitterhed og slim i sauerkraut er det således vigtigt at overvåge fermenteringsforholdene, overholde saltforholdene og opbevare produktet i rene, hermetisk lukkede beholdere.

Vi minder om, at Vi tidligere har offentliggjort en opskrift på sauerkraut til vinteren.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet