Vi har samlet nyttige tips til dig, der elsker pasta.
REUTERS illustration
Pasta er en ret, der ikke tager lang tid at tilberede. På trods af opskriftens enkelhed klager folk ofte over, at de klistrer sammen.
I denne artikel fortæller Vi dig, hvordan du koger pasta, så den ikke klistrer sammen.
Falsk måde
Mange tror, at man kan undgå, at tingene klistrer sammen ved at bruge almindeligt smør. Men densiteten er mindre end vands, så olien vil blot stige til vejrs i stedet for at omslutte pastaen.
Så svaret på spørgsmålet om, hvorvidt man kan tilsætte vegetabilsk olie til pasta under tilberedningen, er indlysende: Det giver ikke mening.
Sådan koger du pasta korrekt
Der er en uudtalt regel: Til 1000 ml vand skal du bruge 100 g pasta og 10 g salt.
Du kan finde ud af, hvor længe du skal koge pasta på emballagen. Nogle kokke anbefaler dog at trække 2-3 minutter fra denne tid, hvis du planlægger at lave en sauce. I dette tilfælde koges de, indtil de er al dente.
For at forhindre pasta i at klæbe uden olie skal du koge den i en stor gryde og over høj varme. Vi anbefaler kun at bruge produkter fremstillet af hård hvede.
Sådan krydrer du en ret
Men hvilken olie skal man tilsætte pastaen efter kogning? For at forhindre, at pastaen klistrer sammen efter afkøling, kan du tilsætte lidt solsikke- eller olivenolie i gryden.
Et stykke smør vil ikke kun smøre pastaen, men også give en delikat smag til retten.